Ondanks de omzetstijging met 9,5 procent in constante munt wist MasterCard zijn bedrijfskosten op dezelfde basis met 1,1 procent te verlagen, vooral door minder personeelskosten. Tegelijk wist MasterCard zijn prijzen in het algemeen met 5 procent te verhogen. De bedrijfsmarge bedraagt 49,7 procent.

De uitgaven met MasterCard-betaalkaarten in België stegen met 19,5 procent, het aantal transacties met 19,4 procent en het aantal kaarten in omloop met 22,4 procent. De cijfers bevestigen dat MasterCard nog aan marktaandeel wint in België.

In januari had concurrent Visa een stijging van het aantal betaaltransacties met slechts 5,1 procent gerapporteerd. MasterCard Europe president Javier Perez onderstreepte dat nu bijna alle Maestro-kaarten in België bruikbaar zijn bij zowat 500 online handelaren.

Belgen maakten ook 23,5 procent meer gebruik van Maestro in het buitenland, gemeten in het aantal betalingen.

Ondanks de omzetstijging met 9,5 procent in constante munt wist MasterCard zijn bedrijfskosten op dezelfde basis met 1,1 procent te verlagen, vooral door minder personeelskosten. Tegelijk wist MasterCard zijn prijzen in het algemeen met 5 procent te verhogen. De bedrijfsmarge bedraagt 49,7 procent.De uitgaven met MasterCard-betaalkaarten in België stegen met 19,5 procent, het aantal transacties met 19,4 procent en het aantal kaarten in omloop met 22,4 procent. De cijfers bevestigen dat MasterCard nog aan marktaandeel wint in België. In januari had concurrent Visa een stijging van het aantal betaaltransacties met slechts 5,1 procent gerapporteerd. MasterCard Europe president Javier Perez onderstreepte dat nu bijna alle Maestro-kaarten in België bruikbaar zijn bij zowat 500 online handelaren. Belgen maakten ook 23,5 procent meer gebruik van Maestro in het buitenland, gemeten in het aantal betalingen.