Raisière staat al sinds 2014 aan het hoofd van de bank. Zijn mandaat wordt nu voor de tweede keer met vier jaar verlengd. Het kernkabinet volgt daarmee het voorstel van het remuneratiecomité en de raad van bestuur bij Belfius.

Naast de verlenging van het mandaat van Raisière wordt ook een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur aangeduid. Dat wordt de voormalige advocaat Chris Sunt, momenteel nog bestuurder bij de bank. Sunt volgt Jos Clijsters op, die vorig jaar zelf aankondigde nog maximaal twee jaar aan het hoofd van de raad van bestuur te zullen blijven.

Tot slot wordt het mandaat van bestuurder Diane Rosen-Zygas verlengd en worden twee bestuursleden met een digitaal en IT-profiel aangeduid in de raad, op vraag van de Europese Centrale Bank, de toezichthouder. Het gaat om Peter Hinssen en Bruno Brusselmans. Alle mandaten gelden voor een periode van vier jaar.

Het remuneratiecomité en de raad van bestuur bij de staatsbank starten nu de procedure op voor de verschillende voordrachten. Die moeten op de algemene vergadering van mei worden bevestigd.

Raisière staat al sinds 2014 aan het hoofd van de bank. Zijn mandaat wordt nu voor de tweede keer met vier jaar verlengd. Het kernkabinet volgt daarmee het voorstel van het remuneratiecomité en de raad van bestuur bij Belfius. Naast de verlenging van het mandaat van Raisière wordt ook een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur aangeduid. Dat wordt de voormalige advocaat Chris Sunt, momenteel nog bestuurder bij de bank. Sunt volgt Jos Clijsters op, die vorig jaar zelf aankondigde nog maximaal twee jaar aan het hoofd van de raad van bestuur te zullen blijven. Tot slot wordt het mandaat van bestuurder Diane Rosen-Zygas verlengd en worden twee bestuursleden met een digitaal en IT-profiel aangeduid in de raad, op vraag van de Europese Centrale Bank, de toezichthouder. Het gaat om Peter Hinssen en Bruno Brusselmans. Alle mandaten gelden voor een periode van vier jaar. Het remuneratiecomité en de raad van bestuur bij de staatsbank starten nu de procedure op voor de verschillende voordrachten. Die moeten op de algemene vergadering van mei worden bevestigd.