Marc Raisière overliep woensdagavond de toekomstmogelijkheden van de bank, die 100 procent in handen is van de Belgische staat, nu er volgens de gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, minstens één grootbank moet verdwijnen in België.

Coene had zaterdag in een interview met zakenzender Kanaal Z over het toekomstige bankenlandschap letterlijk gezegd dat België minstens één grootbank te veel telt.

Belfius is een van de 'grote vier' in ons land, naast BNP Paribas Fortis, KBC en ING België.

Bovendien had de nieuwe minister van Financïen, Johan Van Overtveldt, eerder al gezegd dat Belfius op termijn geprivatiseerd moet worden.

Marc Raisière benadrukte woensdagavond dat hij 'niet alles begrepen had' van het interview met Coene. Eén grootbank minder komt volgens hem neer op een fusie tussen twee grootbanken, want bij een overname door een buitenlandse bank zullen er immers nog steeds vier grote spelers zijn, luidde het.

De CEO lichtte daarop verschillende toekomstscenario's voor Belfius en hun mogelijke gevolgen toe. Zelf spreekt de Belfius-top geen voorkeur uit. "Ik suggereer niet wat de goede oplossing is. We worden betaald om alle opties aan de regering te geven." Maar over een fusie was Raisière duidelijk over de gevolgen. "Wanneer je het over het schrappen van een bank hebt, spreek je van een fusie, en dat zal niet zonder sociaal bloedbad gaan."

Wanneer de bank in buitenlandse handen zou komen, waarschuwde de CEO dat het beslissingscentrum van de bank uit België kan verdwijnen. (Belga/BO)

Marc Raisière overliep woensdagavond de toekomstmogelijkheden van de bank, die 100 procent in handen is van de Belgische staat, nu er volgens de gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, minstens één grootbank moet verdwijnen in België.Coene had zaterdag in een interview met zakenzender Kanaal Z over het toekomstige bankenlandschap letterlijk gezegd dat België minstens één grootbank te veel telt. Belfius is een van de 'grote vier' in ons land, naast BNP Paribas Fortis, KBC en ING België. Bovendien had de nieuwe minister van Financïen, Johan Van Overtveldt, eerder al gezegd dat Belfius op termijn geprivatiseerd moet worden. Marc Raisière benadrukte woensdagavond dat hij 'niet alles begrepen had' van het interview met Coene. Eén grootbank minder komt volgens hem neer op een fusie tussen twee grootbanken, want bij een overname door een buitenlandse bank zullen er immers nog steeds vier grote spelers zijn, luidde het. De CEO lichtte daarop verschillende toekomstscenario's voor Belfius en hun mogelijke gevolgen toe. Zelf spreekt de Belfius-top geen voorkeur uit. "Ik suggereer niet wat de goede oplossing is. We worden betaald om alle opties aan de regering te geven." Maar over een fusie was Raisière duidelijk over de gevolgen. "Wanneer je het over het schrappen van een bank hebt, spreek je van een fusie, en dat zal niet zonder sociaal bloedbad gaan." Wanneer de bank in buitenlandse handen zou komen, waarschuwde de CEO dat het beslissingscentrum van de bank uit België kan verdwijnen. (Belga/BO)