Ongeveer twee op de drie van hen kunnen aan de slag in een nieuw te vormen maatschappij, die in 2018 uit de rode cijfers zou moeten klimmen.

Malaysia Airlines, dat al jarenlang verlieslatend is, is 'technisch faillie' en kan alleen in zwaar uitgeklede vorm overleven, zo verklaarde topman Christoph Müller. De 52-jarige Duitser stond in het verleden aan het hoofd van onder meer Sabena.

"Het stemt me triest dat we 6.000 mensen moeten laten gaan", voegde de topman nog toe.

De 14.000 werknemers die opnieuw aan de slag kunnen, krijgen twaalf dagen de tijd om een beslissing te nemen. Malaysia Airlines is op zoek naar een nieuw elan, nadat het door de hevige concurrentie al jaren verlies heeft geleden.

De malaise was volgens Müller al begonnen lang voor de verdwijning van vlucht MH370 in maart vorig jaar en voordat vlucht MH17 werd neergehaald boven Oost-Oekraïne. Vanaf september zal de maatschappij naar buiten komen met nieuwe kleuren. (Belga/BO)

Ongeveer twee op de drie van hen kunnen aan de slag in een nieuw te vormen maatschappij, die in 2018 uit de rode cijfers zou moeten klimmen. Malaysia Airlines, dat al jarenlang verlieslatend is, is 'technisch faillie' en kan alleen in zwaar uitgeklede vorm overleven, zo verklaarde topman Christoph Müller. De 52-jarige Duitser stond in het verleden aan het hoofd van onder meer Sabena. "Het stemt me triest dat we 6.000 mensen moeten laten gaan", voegde de topman nog toe.De 14.000 werknemers die opnieuw aan de slag kunnen, krijgen twaalf dagen de tijd om een beslissing te nemen. Malaysia Airlines is op zoek naar een nieuw elan, nadat het door de hevige concurrentie al jaren verlies heeft geleden. De malaise was volgens Müller al begonnen lang voor de verdwijning van vlucht MH370 in maart vorig jaar en voordat vlucht MH17 werd neergehaald boven Oost-Oekraïne. Vanaf september zal de maatschappij naar buiten komen met nieuwe kleuren. (Belga/BO)