Uit een driemaandelijkse studie van HR-specialist, Manpower blijkt dat Belgische werkgevers niet te happig zijn om bij het begin van het nieuwe jaar nieuwe mensen aan te nemen. Slechts 5 procent van de 751 ondevraagde ondernemingen gaf aan dat ze gedurende de eerste drie maanden van 2015 nieuwe medewerkers zullen aanwerven. Daartegenover sprak 3 procent van mensen te ontslaan.

"De nettotewerkstellingsprognose, het verschil tussen die twee cijfers, is vrij stabiel in vergelijking met vorig kwartaal, maar iets beter dan een jaar geleden", zegt Manpower.

Vooral grote bedrijven zijn bereid om mensen een job aan te bieden. 17 procent denkt om bij het begin van 2015 nieuwe werkkrachten aan te werven. De leiders van microbedrijven blijven daarentegen onbeslist. Slechts 1 procent overweegt om nieuwe medewerkers aan te trekken.

"Het ziet ernaar uit dat de arbeidsmarkt in 2015 in een lage versnelling start", zegt Philippe Lacroix, managing director van ManpowerGroup BeLux.

"De resultaten van onze enquête wijzen alvast nog niet op een versnelde groei van het aantal aanwervingen. Het uitblijven van de economische groei weegt nog altijd op de tewerkstelling. Het Europees economisch klimaat blijft kwakkelen. Het hoeft niet te verwonderen dat de werkgevers weinig risico nemen."

Manpower wijst er ook op dat de markt van de interimarbeid sinds september daalt. "Als die trend blijft aanhouden, dan kan hij de Belgische arbeidsmarkt dieper neerwaarts duwen. Temeer omdat de maatregelen die de Belgische regeringen nemen om de concurrentiekracht van de ondernemingen te versterken -noodzakelijk en wenselijk -, geen absolute zekerheid kunnen bieden op jobcreatie", luidt het. (NS)

Uit een driemaandelijkse studie van HR-specialist, Manpower blijkt dat Belgische werkgevers niet te happig zijn om bij het begin van het nieuwe jaar nieuwe mensen aan te nemen. Slechts 5 procent van de 751 ondevraagde ondernemingen gaf aan dat ze gedurende de eerste drie maanden van 2015 nieuwe medewerkers zullen aanwerven. Daartegenover sprak 3 procent van mensen te ontslaan. "De nettotewerkstellingsprognose, het verschil tussen die twee cijfers, is vrij stabiel in vergelijking met vorig kwartaal, maar iets beter dan een jaar geleden", zegt Manpower. Vooral grote bedrijven zijn bereid om mensen een job aan te bieden. 17 procent denkt om bij het begin van 2015 nieuwe werkkrachten aan te werven. De leiders van microbedrijven blijven daarentegen onbeslist. Slechts 1 procent overweegt om nieuwe medewerkers aan te trekken. "Het ziet ernaar uit dat de arbeidsmarkt in 2015 in een lage versnelling start", zegt Philippe Lacroix, managing director van ManpowerGroup BeLux."De resultaten van onze enquête wijzen alvast nog niet op een versnelde groei van het aantal aanwervingen. Het uitblijven van de economische groei weegt nog altijd op de tewerkstelling. Het Europees economisch klimaat blijft kwakkelen. Het hoeft niet te verwonderen dat de werkgevers weinig risico nemen."Manpower wijst er ook op dat de markt van de interimarbeid sinds september daalt. "Als die trend blijft aanhouden, dan kan hij de Belgische arbeidsmarkt dieper neerwaarts duwen. Temeer omdat de maatregelen die de Belgische regeringen nemen om de concurrentiekracht van de ondernemingen te versterken -noodzakelijk en wenselijk -, geen absolute zekerheid kunnen bieden op jobcreatie", luidt het. (NS)