In het overnamebedrag zit onder meer de reeds aangekondigde overname van ESB, maar ook de verwerving van de cokesfabriek van ArcelorMittal alsook ArcelorMittal Ringmill (AMR). Dat schrijven L'Echo, la Libre Belgique, de Sudpresse-kranten en la Dernière Heure donderdag.

REM stelde de plannen voor aan de vakbonden en Sogepa, de Waalse participatiemaatschappij. REM zou contact opgenomen hebben met ArcelorMittal voor de overname van de cokesfabriek in Ougrée en het filiaal ArcelorMittal Ringmill.

Creatie 100 banen

Naar de heropstart van de cokesfabriek zou 55 miljoen euro gaan. De vernieuwing van Engineering Steel Belgium (ESB) 42 miljoen euro. ArcelorMittal Ringmill zou op 20 miljoen euro kunnen rekenen om de productie te verbeteren. REM zou tot slot honderden banen willen creëren.

Vorig jaar sprongen gesprekken met een ander bedrijf over de overname van de cokesfabriek nog af. ArcelorMittal kondigde de voorbije jaren de sluiting van de warme lijn (productie ruw staal in hoogovens) en delen van de koude lijn (verwerking ruw staal) aan. (Belga/NS)

In het overnamebedrag zit onder meer de reeds aangekondigde overname van ESB, maar ook de verwerving van de cokesfabriek van ArcelorMittal alsook ArcelorMittal Ringmill (AMR). Dat schrijven L'Echo, la Libre Belgique, de Sudpresse-kranten en la Dernière Heure donderdag.REM stelde de plannen voor aan de vakbonden en Sogepa, de Waalse participatiemaatschappij. REM zou contact opgenomen hebben met ArcelorMittal voor de overname van de cokesfabriek in Ougrée en het filiaal ArcelorMittal Ringmill. Naar de heropstart van de cokesfabriek zou 55 miljoen euro gaan. De vernieuwing van Engineering Steel Belgium (ESB) 42 miljoen euro. ArcelorMittal Ringmill zou op 20 miljoen euro kunnen rekenen om de productie te verbeteren. REM zou tot slot honderden banen willen creëren. Vorig jaar sprongen gesprekken met een ander bedrijf over de overname van de cokesfabriek nog af. ArcelorMittal kondigde de voorbije jaren de sluiting van de warme lijn (productie ruw staal in hoogovens) en delen van de koude lijn (verwerking ruw staal) aan. (Belga/NS)