Volgens De Tijd heeft de druk op de prijzen van geneesmiddelen, onder meer doordat de terugbetaling via de sociale zekerheid wordt teruggeschroefd - ervoor gezorgd dat Lundbeck moet besparen.

Lundbeck, gespecialiseerd in geneesmiddelen die werken op de hersenen, kondigde donderdag al aan dat het 600 banen zal schrappen in zijn commerciële teams. Wereldwijd werken er bij Lundbeck 6.000 mensen.

In België zouden 30 tot 35 medewerkers hun job verliezen, wat neerkomt op de helft van het totale personeelsbestand.

Lundbeck beschikt in Elsene over een commerciële afdeling, die onder meer Sipralexa, een antidepressivum verkoopt. Daarnaast biedt Lundbeck ook medicijnen aan tegen de ziekte van Alzheimer en Parkinson. (BO)

Volgens De Tijd heeft de druk op de prijzen van geneesmiddelen, onder meer doordat de terugbetaling via de sociale zekerheid wordt teruggeschroefd - ervoor gezorgd dat Lundbeck moet besparen. Lundbeck, gespecialiseerd in geneesmiddelen die werken op de hersenen, kondigde donderdag al aan dat het 600 banen zal schrappen in zijn commerciële teams. Wereldwijd werken er bij Lundbeck 6.000 mensen. In België zouden 30 tot 35 medewerkers hun job verliezen, wat neerkomt op de helft van het totale personeelsbestand. Lundbeck beschikt in Elsene over een commerciële afdeling, die onder meer Sipralexa, een antidepressivum verkoopt. Daarnaast biedt Lundbeck ook medicijnen aan tegen de ziekte van Alzheimer en Parkinson. (BO)