Dat bericht vrtnws.be.

Brussels Airlines heeft dringend hulp nodig van de federale overheid. Het bedrijf heeft nog genoeg financiële middelen om tot ongeveer eind mei te overleven. Er zou 290 miljoen euro aan hulp nodig zijn.

Met een brief van de CEO van de Lufthansagroep (bestaande uit het Duitse Lufthansa, het Zwitserse Swiss, het Oostenrijkse Austrian, het Belgische Brussels AIrlines en lagekostenmaatschappij Eurowings) aan premier Wilmès wil het bedrijf een aantal zaken verduidelijken: 'Het is belangrijk dat we winstgevend blijven en dat we onze concurrentiële positie kunnen blijven behouden als groep.'

Dat de Duitsers zo openlijk beklemtonen dat ze de groep willen samenhouden en dus niet bereid zijn om Brussels Airlines te laten gaan is belangrijk, luidt het. De voorbije jaren was de Duitse koers rond Brussels Airlines niet altijd even duidelijk. Verder in het document hameren de Duitsers op het feit dat eventuele overheidssteun voor Brussels Airlines ook enkel zal gebruikt worden voor Brussels Airlines.

Dat bericht vrtnws.be.Brussels Airlines heeft dringend hulp nodig van de federale overheid. Het bedrijf heeft nog genoeg financiële middelen om tot ongeveer eind mei te overleven. Er zou 290 miljoen euro aan hulp nodig zijn.Met een brief van de CEO van de Lufthansagroep (bestaande uit het Duitse Lufthansa, het Zwitserse Swiss, het Oostenrijkse Austrian, het Belgische Brussels AIrlines en lagekostenmaatschappij Eurowings) aan premier Wilmès wil het bedrijf een aantal zaken verduidelijken: 'Het is belangrijk dat we winstgevend blijven en dat we onze concurrentiële positie kunnen blijven behouden als groep.' Dat de Duitsers zo openlijk beklemtonen dat ze de groep willen samenhouden en dus niet bereid zijn om Brussels Airlines te laten gaan is belangrijk, luidt het. De voorbije jaren was de Duitse koers rond Brussels Airlines niet altijd even duidelijk. Verder in het document hameren de Duitsers op het feit dat eventuele overheidssteun voor Brussels Airlines ook enkel zal gebruikt worden voor Brussels Airlines.