De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft de winst in het tweede kwartaal met 17 procent zien dalen tot 437 miljoen euro, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen.

De grootste Europese luchtvaartgroep deed het tussen april en juni bovendien slechter dan verwacht. De winst van 437 miljoen euro lager onder de 443 miljoen euro die door financiële experts was vooropgesteld. Ook het bedrijfsresultaat (567 miljoen euro) en de omzet (8,1 miljard euro) bleef onder de verwachtingen.

Vliegtickets blijven in de kast

Lufthansa verwacht voor het tweede halfjaar niet veel beterschap. De terroristische aanslagen in Parijs, Brussel en Istanboel en de brexit (de Britse uitstap uit de EU) hebben de vraag naar vliegtuigtickets sterk doen dalen, waardoor er eenvoudigweg minder vluchten worden geboekt..

Bovendien had de luchtvaartmaatschappij net ingezet op méér tickets om te profiteren van de lage olieprijzen. "Het grote probleem is de onzekerheid op de markt", zegt financieel directeur Simone Menne dinsdag. Vooral het uitblijven van de vraag in Azië en de Verenigde Staten speelt de luchtvaartmaatschappij parten, aldus Menne.

"De boekingen, in het bijzonder die voor onze lange-afstandsvluchten naar Europa, zijn aanzienlijk gedaald," voegt CEO Carsten Spohr eraan toe. Verwacht wordt dat de winst voor het volledige boekjaar lager uitvalt dan een jaar eerder.

Voorlopig lijkt het erop dat er een dividend wordt uitbetaald aan de aandeelhouders.

Lufthansa bezit 45 procent van de aandelen van Brussels Airlines. (Belga/BO)

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft de winst in het tweede kwartaal met 17 procent zien dalen tot 437 miljoen euro, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. De grootste Europese luchtvaartgroep deed het tussen april en juni bovendien slechter dan verwacht. De winst van 437 miljoen euro lager onder de 443 miljoen euro die door financiële experts was vooropgesteld. Ook het bedrijfsresultaat (567 miljoen euro) en de omzet (8,1 miljard euro) bleef onder de verwachtingen. Lufthansa verwacht voor het tweede halfjaar niet veel beterschap. De terroristische aanslagen in Parijs, Brussel en Istanboel en de brexit (de Britse uitstap uit de EU) hebben de vraag naar vliegtuigtickets sterk doen dalen, waardoor er eenvoudigweg minder vluchten worden geboekt..Bovendien had de luchtvaartmaatschappij net ingezet op méér tickets om te profiteren van de lage olieprijzen. "Het grote probleem is de onzekerheid op de markt", zegt financieel directeur Simone Menne dinsdag. Vooral het uitblijven van de vraag in Azië en de Verenigde Staten speelt de luchtvaartmaatschappij parten, aldus Menne."De boekingen, in het bijzonder die voor onze lange-afstandsvluchten naar Europa, zijn aanzienlijk gedaald," voegt CEO Carsten Spohr eraan toe. Verwacht wordt dat de winst voor het volledige boekjaar lager uitvalt dan een jaar eerder.Voorlopig lijkt het erop dat er een dividend wordt uitbetaald aan de aandeelhouders. Lufthansa bezit 45 procent van de aandelen van Brussels Airlines. (Belga/BO)