Op de luchthavens van Berlijn, Frankfurt en München staken de stewards en stewardessen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daardoor zijn zeker 200 vluchten afgelast.

De actie begon om 5 uur op de luchthaven Tegel in Berlijn. Daar moest een twintigtal vluchten geschrapt worden. Rond 13 uur werd de actie daar beëindigd. Op de luchthaven van Frankfurt, de op twee na grootste van Europa, was de impact beduidend groter. Daar werden zeker 190 vluchten afgelast door de staking die er om 6 uur startte en tot 14 uur duurde. Op de luchthaven van München wordt het werk tussen 13 en 24 uur neergelegd. Lufthansa hoopt er driekwart van zijn 450 geplande vluchten de lucht in te krijgen.

Ook op Brussels Airport zijn enkele vluchten van en naar Frankfurt en München afgelast.

Eisen

Met de acties verhoogt het cabinepersoneel de druk op de directie. Lufthansa en de vakbond UFO onderhandelen nu al 13 maanden. De stewards en stewardessen eisen vijf procent meer loon en bescherming tegen het uitbesteden van 'vliegende jobs' aan onderaannemers, die lagere lonen betalen.

Op 31 augustus werd er al gedurende acht uur gestaakt in Frankfurt. Toen moesten honderden vluchten geschrapt worden, wat een verlies betekende van "meerdere miljoenen euro's", aldus Lufthansa. De vakbond sluit meer acties de volgende dagen niet uit, indien de directie bij haar "arrogante houding" blijft. (DPA/KVDA)

Op de luchthavens van Berlijn, Frankfurt en München staken de stewards en stewardessen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daardoor zijn zeker 200 vluchten afgelast. De actie begon om 5 uur op de luchthaven Tegel in Berlijn. Daar moest een twintigtal vluchten geschrapt worden. Rond 13 uur werd de actie daar beëindigd. Op de luchthaven van Frankfurt, de op twee na grootste van Europa, was de impact beduidend groter. Daar werden zeker 190 vluchten afgelast door de staking die er om 6 uur startte en tot 14 uur duurde. Op de luchthaven van München wordt het werk tussen 13 en 24 uur neergelegd. Lufthansa hoopt er driekwart van zijn 450 geplande vluchten de lucht in te krijgen. Ook op Brussels Airport zijn enkele vluchten van en naar Frankfurt en München afgelast. Eisen Met de acties verhoogt het cabinepersoneel de druk op de directie. Lufthansa en de vakbond UFO onderhandelen nu al 13 maanden. De stewards en stewardessen eisen vijf procent meer loon en bescherming tegen het uitbesteden van 'vliegende jobs' aan onderaannemers, die lagere lonen betalen. Op 31 augustus werd er al gedurende acht uur gestaakt in Frankfurt. Toen moesten honderden vluchten geschrapt worden, wat een verlies betekende van "meerdere miljoenen euro's", aldus Lufthansa. De vakbond sluit meer acties de volgende dagen niet uit, indien de directie bij haar "arrogante houding" blijft. (DPA/KVDA)