De maatregel volgt op een aangekondigde staking van de Duitse vakbond Verdi, die het grondpersoneel op verscheidene luchthavens heeft opgeroepen om donderdag het werk neer te leggen tijdens de vroege shift (tot maximaal 14 uur). De getroffen luchthavens zijn die van Frankfurt, München, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn, Stuttgart en Hannover.

Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, schrapt alvast een 600-tal vluchten. Op de lijst van de geschrapte vluchten staan ook vijf verbindingen tussen Brussel en Frankfurt - telkens heen en terug - vermeld, en drie tussen Brussel en München - ook heen en terug.

De staking maakt deel uit van bredere acties die Verdi op het getouw heeft gezet om druk te zetten op cao-onderhandelingen in de publieke sector. De vakbonden vragen daarbij een loonsverhoging van 100 euro per maand voor gemeeentelijke en federale ambtenaren die werkzaam zijn op de luchthavens.

Lufthansa raamt het verlies door de staking van donderdag op enkele miljoenen. Een staking door het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Frankfurt vorige maand zou voor 3 miljoen euro wegen op het bedrijfsresultaat.

Vorige week kondigden de piloten van Lufthansa al een staking aan. Ze eisen een loonsverhoging. Een datum is nog niet bekend, maar de vakbonden hebben wel beslist de staking minstens 48 uur vooraf aan te kondigen. Het paasweekend zou van vakbondsacties gespaard blijven.

Ook luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vliegt van en naar Duitsland, maar de woordvoerder was woensdagmiddag niet onmiddellijk bereikbaar voor een toelichting.
(Reuters/Belga/BO)

De maatregel volgt op een aangekondigde staking van de Duitse vakbond Verdi, die het grondpersoneel op verscheidene luchthavens heeft opgeroepen om donderdag het werk neer te leggen tijdens de vroege shift (tot maximaal 14 uur). De getroffen luchthavens zijn die van Frankfurt, München, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn, Stuttgart en Hannover. Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, schrapt alvast een 600-tal vluchten. Op de lijst van de geschrapte vluchten staan ook vijf verbindingen tussen Brussel en Frankfurt - telkens heen en terug - vermeld, en drie tussen Brussel en München - ook heen en terug. De staking maakt deel uit van bredere acties die Verdi op het getouw heeft gezet om druk te zetten op cao-onderhandelingen in de publieke sector. De vakbonden vragen daarbij een loonsverhoging van 100 euro per maand voor gemeeentelijke en federale ambtenaren die werkzaam zijn op de luchthavens.Lufthansa raamt het verlies door de staking van donderdag op enkele miljoenen. Een staking door het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Frankfurt vorige maand zou voor 3 miljoen euro wegen op het bedrijfsresultaat. Vorige week kondigden de piloten van Lufthansa al een staking aan. Ze eisen een loonsverhoging. Een datum is nog niet bekend, maar de vakbonden hebben wel beslist de staking minstens 48 uur vooraf aan te kondigen. Het paasweekend zou van vakbondsacties gespaard blijven.Ook luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vliegt van en naar Duitsland, maar de woordvoerder was woensdagmiddag niet onmiddellijk bereikbaar voor een toelichting. (Reuters/Belga/BO)