De stewards en stewardessen bij Lufthansa voeren sinds vrijdag actie tegen kostenbesparingen die Lufthansa via een nieuwe cao wil afdwingen.

Eerder dinsdag oordeelde de rechter in Düsseldorf dat het stakende personeel bij de lokale luchthaven de rest van de dag in ieder geval aan het werk moest. Lufthansa heeft de rechter gevraagd om de 'schorsing' van de staking in Düsseldorf te verlengen tot en met vrijdag middernacht. Dat verzoek zal woensdag worden behandeld.

Twee andere spoedzaken spelen later dinsdagavond en zijn bepalend voor de belangrijke luchthavens van Frankfurt en München.

Sinds de acties op 6 november begonnen zijn er 1.900 vluchten geschrapt. Lufthansa wil niet aangeven hoeveel de stakingen van het personeel tot nu toe hebben gekost.

(Belga/RR)

De stewards en stewardessen bij Lufthansa voeren sinds vrijdag actie tegen kostenbesparingen die Lufthansa via een nieuwe cao wil afdwingen. Eerder dinsdag oordeelde de rechter in Düsseldorf dat het stakende personeel bij de lokale luchthaven de rest van de dag in ieder geval aan het werk moest. Lufthansa heeft de rechter gevraagd om de 'schorsing' van de staking in Düsseldorf te verlengen tot en met vrijdag middernacht. Dat verzoek zal woensdag worden behandeld.Twee andere spoedzaken spelen later dinsdagavond en zijn bepalend voor de belangrijke luchthavens van Frankfurt en München. Sinds de acties op 6 november begonnen zijn er 1.900 vluchten geschrapt. Lufthansa wil niet aangeven hoeveel de stakingen van het personeel tot nu toe hebben gekost.(Belga/RR)