Tot de staking werd eerder deze week opgeroepen door de vakbond Ufo als gevolg van een sociaal conflict. De geschrapte vluchten vertegenwoordigen ruim een vijfde van de in totaal 6.000 vluchten die donderdag en vrijdag gepland zijn.

De staking heeft alleen betrekking op de vluchten van het Lufthansa-merk. Vluchten van andere maatschappijen van de groep, zoals Austrian Airlines, Swiss en ook Brussels Airlines, worden niet getroffen.

Een arbeidsrechtbank in Frankfurt oordeelde woensdag dat de staking mag plaatsvinden. Lufthansa liet wel al weten nog in beroep te gaan tegen dat vonnis.

Tot de staking werd eerder deze week opgeroepen door de vakbond Ufo als gevolg van een sociaal conflict. De geschrapte vluchten vertegenwoordigen ruim een vijfde van de in totaal 6.000 vluchten die donderdag en vrijdag gepland zijn. De staking heeft alleen betrekking op de vluchten van het Lufthansa-merk. Vluchten van andere maatschappijen van de groep, zoals Austrian Airlines, Swiss en ook Brussels Airlines, worden niet getroffen. Een arbeidsrechtbank in Frankfurt oordeelde woensdag dat de staking mag plaatsvinden. Lufthansa liet wel al weten nog in beroep te gaan tegen dat vonnis.