De arbeidsrechtbank in eerste aanleg besliste in de loop van dinsdag dat ze zich niet kon inlaten met de cao-onderhandelingen, nadat de Duitse luchtvaartmaatschappij geprobeerd had om de nieuwe pilotenstaking van woensdag te doorbreken met een kortgeding. Lufthansa ging in beroep tegen de uitspraak, maar dat beroep werd ook verworpen.

De luchtvaartmaatschappij maakte eerder bekend dat woensdag 876 van de 3.000 vluchten geschrapt zullen worden, waarvan 51 langeafstandsvluchten.

Zowat 100.000 reizigers zullen door de pilotenstaking getroffen worden.

'20 vluchten van en naar Brussel afgelast'

Volgens de website van Brussels Airport zijn in België woensdag al zeker een twintigtal vluchten geannuleerd door de staking. Het gaat om 10 vluchten vanuit Zaventem naar München en Frankfurt, en tien vluchten in de omgekeerde richting.

Dit is de veertiende staking sinds de start van een loongeschil bij Lufthansa in april 2014. Ondanks herhaaldelijk overleg is er nog steeds geen akkoord voor de 5.400 piloten en copiloten. De vorige staking dateert van ruim een jaar geleden, september 2015.

(Belga/RR)

De arbeidsrechtbank in eerste aanleg besliste in de loop van dinsdag dat ze zich niet kon inlaten met de cao-onderhandelingen, nadat de Duitse luchtvaartmaatschappij geprobeerd had om de nieuwe pilotenstaking van woensdag te doorbreken met een kortgeding. Lufthansa ging in beroep tegen de uitspraak, maar dat beroep werd ook verworpen. De luchtvaartmaatschappij maakte eerder bekend dat woensdag 876 van de 3.000 vluchten geschrapt zullen worden, waarvan 51 langeafstandsvluchten. Zowat 100.000 reizigers zullen door de pilotenstaking getroffen worden. Volgens de website van Brussels Airport zijn in België woensdag al zeker een twintigtal vluchten geannuleerd door de staking. Het gaat om 10 vluchten vanuit Zaventem naar München en Frankfurt, en tien vluchten in de omgekeerde richting. Dit is de veertiende staking sinds de start van een loongeschil bij Lufthansa in april 2014. Ondanks herhaaldelijk overleg is er nog steeds geen akkoord voor de 5.400 piloten en copiloten. De vorige staking dateert van ruim een jaar geleden, september 2015.(Belga/RR)