Dat heeft de Duitse vakbond Vereinigung Cockpit in de nacht van woensdag op donderdag bevestigd. Een nieuw loonvoorstel van Lufthansa werd door de piloten afgewezen. Alle vertrekkende passagiers- en vrachtvluchten uit Duitsland zullen getroffen zijn, zo meldt de vakbond.

Nieuwe loononderhandelingen hebben geen resultaat opgeleverd, ondanks een verbeterd voorstel van het bedrijf vorige week en ultieme gesprekken woensdag. De vakbond wil de lonen dit jaar verhoogd zien met 5,5 procent en vanaf volgend jaar automatisch geïndexeerd. Daarnaast zijn er ook spanningen over de toekomststrategie van de groep Lufthansa.

Dat heeft de Duitse vakbond Vereinigung Cockpit in de nacht van woensdag op donderdag bevestigd. Een nieuw loonvoorstel van Lufthansa werd door de piloten afgewezen. Alle vertrekkende passagiers- en vrachtvluchten uit Duitsland zullen getroffen zijn, zo meldt de vakbond.Nieuwe loononderhandelingen hebben geen resultaat opgeleverd, ondanks een verbeterd voorstel van het bedrijf vorige week en ultieme gesprekken woensdag. De vakbond wil de lonen dit jaar verhoogd zien met 5,5 procent en vanaf volgend jaar automatisch geïndexeerd. Daarnaast zijn er ook spanningen over de toekomststrategie van de groep Lufthansa.