Volgens de Duitse krant de Süddeutsche Zeitung zal Lufthansa naar alle waarschijnlijkheid de resterende aandelen overnemen.

De Duiters hebben een optie om de resterende aandelen van Brussels Airlines te verwerven. Die optie werd nog nooit uitgeoefend. Maar volgens de Duitse krant zou de top van Lufthansa er nu overtuigd van zijn dat de tijd rijp is om de optie op Brussels Airlines uit te oefenen. Waarschijnlijk wordt daar op 27 april over beslist, aldus nog de krant.

Officieel luidt het bij Lufthansa dat een beslissing in het tweede kwartaal valt. Nog volgens Süddeutsche Zeitung kan de koopprijs oplopen tot 250 miljoen euro. Lufthansa vindt vooral het netwerk van Brussels Airlines in Afrika interessant, naast de aanwezigheid in de Europese hoofdstad. Voor Lufthansa is duidelijk dat Brussels Airlines te klein is om zelfstandig te overleven, meldt de krant. De Belgische maatschappij zou onder dak komen bij lagekostenplatform Eurowings, dat centrale functies bij Brussels Airlines kan overnemen. Het is nog niet duidelijk of het merk Brussels Airlines verdwijnt.

Opmerkelijk in ieder geval was het bezoek van Lufthansa-CEO Carsten Spohr aan koning Filip vorige maandag. Dat die op audiëntie was geweest bij de koning was al bekend. Volgens een Lufthansa-woordvoerder gebeurde dat in gezelschap van de top van Brussels Airlines, met name CEO Bernard Gustin en voorzitter Etienne Davignon. Ook premier Charles Michel werd in het bezoek betrokken, aldus de woordvoerder van Lufthansa.

Volgens de woordvoerder ging het om een gepland bezoek, en bevestigde de topman van Lufthansa dat België een belangrijke markt blijft voor de Duitse luchtvaartmaatschappij. Of ook over de overname is gepraat, wil de woordvoerder niet kwijt. (Belga/BO)

Volgens de Duitse krant de Süddeutsche Zeitung zal Lufthansa naar alle waarschijnlijkheid de resterende aandelen overnemen. De Duiters hebben een optie om de resterende aandelen van Brussels Airlines te verwerven. Die optie werd nog nooit uitgeoefend. Maar volgens de Duitse krant zou de top van Lufthansa er nu overtuigd van zijn dat de tijd rijp is om de optie op Brussels Airlines uit te oefenen. Waarschijnlijk wordt daar op 27 april over beslist, aldus nog de krant. Officieel luidt het bij Lufthansa dat een beslissing in het tweede kwartaal valt. Nog volgens Süddeutsche Zeitung kan de koopprijs oplopen tot 250 miljoen euro. Lufthansa vindt vooral het netwerk van Brussels Airlines in Afrika interessant, naast de aanwezigheid in de Europese hoofdstad. Voor Lufthansa is duidelijk dat Brussels Airlines te klein is om zelfstandig te overleven, meldt de krant. De Belgische maatschappij zou onder dak komen bij lagekostenplatform Eurowings, dat centrale functies bij Brussels Airlines kan overnemen. Het is nog niet duidelijk of het merk Brussels Airlines verdwijnt. Opmerkelijk in ieder geval was het bezoek van Lufthansa-CEO Carsten Spohr aan koning Filip vorige maandag. Dat die op audiëntie was geweest bij de koning was al bekend. Volgens een Lufthansa-woordvoerder gebeurde dat in gezelschap van de top van Brussels Airlines, met name CEO Bernard Gustin en voorzitter Etienne Davignon. Ook premier Charles Michel werd in het bezoek betrokken, aldus de woordvoerder van Lufthansa. Volgens de woordvoerder ging het om een gepland bezoek, en bevestigde de topman van Lufthansa dat België een belangrijke markt blijft voor de Duitse luchtvaartmaatschappij. Of ook over de overname is gepraat, wil de woordvoerder niet kwijt. (Belga/BO)