Met de betaling maakt het management, na eerdere voorbarige aankondigingen, zijn belofte waar. Opmerkelijk is dat het geld, volgens de christelijke vakbond en andere bronnen, "uit persoonlijke middelen" is gestort door chief executive officer Levi Dewaegenaere zelf.

Waegener R&D uit Beerse, dat apparatuur voor de behandeling van orthopedische letsels produceert, was dinsdagmorgen door een aantal werknemers voor de rechtbank van koophandel in Turnhout in faillissement gedaagd. Als Waegener niet met het achterstallige loon voor september over de brug kwam, zou de christelijke vakbond effectief het faillissement eisen.

Chief executive officer Levi Dewaegenaere kwam dinsdagmorgen naar de rechtbank met een bewijs dat er geld aan Waegener was gestort voor de betaling van de lonen. Daarop is de verdere behandeling van de gerechtelijke reorganisatie van Waegener naar de zitting van 21 december verwezen. Op 23 november had Waegener een extra maand bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen.

De betalingen donderdag omvatten ook een aantal voordelen en onkosten. Waegener is nog altijd de lonen en onkosten voor oktober en november verschuldigd.

Volgens chief operating officer Jef Versmissen, dinsdag, komt het er nu op aan het geld uit verschillende buitenlandse bestellingen naar Waegener te halen. Onder meer een Duitse financiële groep zou met geld over de brug komen. Waegener verkoopt zijn machines aan leasingmaatschappijen, die hen verhuren aan de eigenlijke eindklanten. Waegener had eind vorige maand nog een 45-tal personeelsleden in dienst.

De toestand van het bedrijf is wel precair. Een aantal leasingwagens zijn opgehaald en gsm's noch e-mail werken. "Ik heb opdracht gegeven om dat zogauw er geld is te herstellen", zei Versmissen dinsdag. "Ondertussen communiceren we via privé-mail".

B.L.

Met de betaling maakt het management, na eerdere voorbarige aankondigingen, zijn belofte waar. Opmerkelijk is dat het geld, volgens de christelijke vakbond en andere bronnen, "uit persoonlijke middelen" is gestort door chief executive officer Levi Dewaegenaere zelf. Waegener R&D uit Beerse, dat apparatuur voor de behandeling van orthopedische letsels produceert, was dinsdagmorgen door een aantal werknemers voor de rechtbank van koophandel in Turnhout in faillissement gedaagd. Als Waegener niet met het achterstallige loon voor september over de brug kwam, zou de christelijke vakbond effectief het faillissement eisen. Chief executive officer Levi Dewaegenaere kwam dinsdagmorgen naar de rechtbank met een bewijs dat er geld aan Waegener was gestort voor de betaling van de lonen. Daarop is de verdere behandeling van de gerechtelijke reorganisatie van Waegener naar de zitting van 21 december verwezen. Op 23 november had Waegener een extra maand bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. De betalingen donderdag omvatten ook een aantal voordelen en onkosten. Waegener is nog altijd de lonen en onkosten voor oktober en november verschuldigd. Volgens chief operating officer Jef Versmissen, dinsdag, komt het er nu op aan het geld uit verschillende buitenlandse bestellingen naar Waegener te halen. Onder meer een Duitse financiële groep zou met geld over de brug komen. Waegener verkoopt zijn machines aan leasingmaatschappijen, die hen verhuren aan de eigenlijke eindklanten. Waegener had eind vorige maand nog een 45-tal personeelsleden in dienst.De toestand van het bedrijf is wel precair. Een aantal leasingwagens zijn opgehaald en gsm's noch e-mail werken. "Ik heb opdracht gegeven om dat zogauw er geld is te herstellen", zei Versmissen dinsdag. "Ondertussen communiceren we via privé-mail". B.L.