De ontslagronde bij de Britse bank komt er in het kader van de reorganisatie van de activiteiten. Lloyds Banking Group is voor 41 procent in handen van de overheid.

Vooral in de administratieve diensten en de informatica-afdeling wordt fors gesnoeid. Dat heeft te maken met de integratie van de
IT-systemen die volgde op de overname van het noodlijdende HBOS (Halifax Bank of Scotland) door het toenmalige Lloyds TBS eind 2008.

In het Verenigd Koninkrijk sneuvelen 1.600 vaste banen en 1.150 tijdelijke contracten. Tegen 2012 moet de herstructureringsronde voltooid zijn.

Lloyds is de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. De bank stelt de volgende twee jaar tot doel de kosten jaarlijks met 2 miljard pond te verminderen. Sinds de overname zijn bij LBG - volgens de vakbond Lloyds Trade Union - al 22.500 banen verdwenen. Eind juni 2010 had de bank 106.000 werknemers in dienst.

De ontslagronde bij de Britse bank komt er in het kader van de reorganisatie van de activiteiten. Lloyds Banking Group is voor 41 procent in handen van de overheid. Vooral in de administratieve diensten en de informatica-afdeling wordt fors gesnoeid. Dat heeft te maken met de integratie van de IT-systemen die volgde op de overname van het noodlijdende HBOS (Halifax Bank of Scotland) door het toenmalige Lloyds TBS eind 2008.In het Verenigd Koninkrijk sneuvelen 1.600 vaste banen en 1.150 tijdelijke contracten. Tegen 2012 moet de herstructureringsronde voltooid zijn. Lloyds is de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk. De bank stelt de volgende twee jaar tot doel de kosten jaarlijks met 2 miljard pond te verminderen. Sinds de overname zijn bij LBG - volgens de vakbond Lloyds Trade Union - al 22.500 banen verdwenen. Eind juni 2010 had de bank 106.000 werknemers in dienst.