Inclusief de aandelen die nog in bezit zijn van bestaande aandeelhouders, wordt het Amerikaanse bedrijf nu op minstens 4 miljard dollar (2,8 miljard euro) gewaardeerd.

In de eerste prospectus werden de aandelen geprijsd op 32 tot 35 dollar. De waarde van LinkedIn schommelde begin mei rond de 3 miljard dollar.

Het bedrijf biedt voor de beursgang 7,84 miljoen aandelen aan tegen de nieuwe prijsvork van 42 tot 45 euro. Daar kunnen nog 1,18 miljoen aandelen via een overtoewijzingsoptie bijkomen. Omgerekend kan LinkedIn 405,7 miljoen euro ophalen.

Na LinkedIn volgt mogelijk ook Groupon Inc.een beursgang. Groupon, dat kortingen via het net aanbiedt, kon eerder al een overnamebod van Google ter waarde van 6 miljard dollar afblokken. Facebook kan tot nader order aan de druk van een beursgang weerstaan. Volgens bepaalde bronnen is een IPO voor de populairste socialenetwerksite ter wereld in 2012 niettemin meer dan waarschijnlijk.

Inclusief de aandelen die nog in bezit zijn van bestaande aandeelhouders, wordt het Amerikaanse bedrijf nu op minstens 4 miljard dollar (2,8 miljard euro) gewaardeerd.In de eerste prospectus werden de aandelen geprijsd op 32 tot 35 dollar. De waarde van LinkedIn schommelde begin mei rond de 3 miljard dollar.Het bedrijf biedt voor de beursgang 7,84 miljoen aandelen aan tegen de nieuwe prijsvork van 42 tot 45 euro. Daar kunnen nog 1,18 miljoen aandelen via een overtoewijzingsoptie bijkomen. Omgerekend kan LinkedIn 405,7 miljoen euro ophalen.Na LinkedIn volgt mogelijk ook Groupon Inc.een beursgang. Groupon, dat kortingen via het net aanbiedt, kon eerder al een overnamebod van Google ter waarde van 6 miljard dollar afblokken. Facebook kan tot nader order aan de druk van een beursgang weerstaan. Volgens bepaalde bronnen is een IPO voor de populairste socialenetwerksite ter wereld in 2012 niettemin meer dan waarschijnlijk.