De Luikse luchthavenuitbater Liège Airport is kandidaat voor het beheer van de nieuwe passagiersterminal op de internationale luchthaven van Ndjili, in de Congolese hoofdstad Kinshasa.

Het betreft een contract van 3 jaar voor het demonteerbare gebouw met een capaciteit van een miljoen passagiers. Dat bericht L'Echo dinsdag.

De Luikse luchthavenbeheerder deelt de inschrijving voor de opdracht met Aéroports de Paris (ADP), voor 25 procent aandeelhouder van Liège Airport.Volgens L'Echo staan Liège Airport en ADP op de short list van de Congolese autoriteiten. De nieuwe infrastructuur in Kinshasa is bijna voltooid en vertegenwoordigt een investering van 21 miljoen dollar. (Belga/NS)

De Luikse luchthavenuitbater Liège Airport is kandidaat voor het beheer van de nieuwe passagiersterminal op de internationale luchthaven van Ndjili, in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het betreft een contract van 3 jaar voor het demonteerbare gebouw met een capaciteit van een miljoen passagiers. Dat bericht L'Echo dinsdag.De Luikse luchthavenbeheerder deelt de inschrijving voor de opdracht met Aéroports de Paris (ADP), voor 25 procent aandeelhouder van Liège Airport.Volgens L'Echo staan Liège Airport en ADP op de short list van de Congolese autoriteiten. De nieuwe infrastructuur in Kinshasa is bijna voltooid en vertegenwoordigt een investering van 21 miljoen dollar. (Belga/NS)