Volgens een bron bij het Duitse dagblad Handelsblatt hangt het Liborschandaal als het 'zwaard van Damocles boven het hoofd van Jain'. Jain nam samen met Jürgen Fitschen het roer van de bank over op 1 juni.

Volgens het Handelsblatt werpt het vertrek van CEO Josef Ackermann, die niet wilde dat Jain hem opvolgde aan het hoofd van Deutsche Bank, nu een ander licht op de zaak. Ackermann zou namelijk in 2010 al op de hoogte zijn geweest van de Libormanipulatie en de mogelijke gevolgen voor zijn 'top investment banker' Jain.

Jain zou wel zelf niet betrokken geweest zijn bij de manipulatie van de interbankenrente, in tegenstelling tot de toplui van de Britse grootbank Barclays. Maar volgens de Duitse krant staat het vast dat medewerkers van Jain deel hebben uitgemaakt van een kartel dat de Libor- en Euribortarieven heeft beïnvloed.Debank wil voorlopig niet reageren.

Donderdag meldde de Financial Times dat een handvol traders, onder meer van Deutsche Bank, formeel geïdentificeerd werden als betrokkenen in het manipuleren van de Libor. (BO)

Volgens een bron bij het Duitse dagblad Handelsblatt hangt het Liborschandaal als het 'zwaard van Damocles boven het hoofd van Jain'. Jain nam samen met Jürgen Fitschen het roer van de bank over op 1 juni. Volgens het Handelsblatt werpt het vertrek van CEO Josef Ackermann, die niet wilde dat Jain hem opvolgde aan het hoofd van Deutsche Bank, nu een ander licht op de zaak. Ackermann zou namelijk in 2010 al op de hoogte zijn geweest van de Libormanipulatie en de mogelijke gevolgen voor zijn 'top investment banker' Jain. Jain zou wel zelf niet betrokken geweest zijn bij de manipulatie van de interbankenrente, in tegenstelling tot de toplui van de Britse grootbank Barclays. Maar volgens de Duitse krant staat het vast dat medewerkers van Jain deel hebben uitgemaakt van een kartel dat de Libor- en Euribortarieven heeft beïnvloed.Debank wil voorlopig niet reageren. Donderdag meldde de Financial Times dat een handvol traders, onder meer van Deutsche Bank, formeel geïdentificeerd werden als betrokkenen in het manipuleren van de Libor. (BO)