De Amerikaanse kabelgroep Li­ber­ty Glo­bal ver­hoogt zijn bod op Te­le­net niet. Dat is bevestigd door een woordvoerder van Liberty Global. De Ame­ri­kaan­se zakenman John Ma­lo­ne stelt zich te­vre­den met een uit­brei­ding van zijn be­lang van zowat 50 tot 58,4 pro­cent sinds de recente biedronde.

Malone re­kent erop dat fonds­be­heer­ders en an­de­re be­leg­gers uit­ein­de­lijk toch voor zijn 35 euro per aan­deel zul­len plooi­en omdat ze niet met 'dead money' willen blij­ven zit­ten, schrijft de krant De Tijd.

Het plan van Liberty Global, dat voor de biedronde al 50,12 pct van Telenet in handen had, was om alle aan­de­len van het Vlaam­se ka­bel- en te­le­vi­sie­be­drijf in te lijven, om het ver­vol­gens van de beurs te kunnen halen.

Bod 35 euro te laag

Maar volgens beursanalisten was het bod van 35 euro te laag. Ook enkele grote aandeelhouders (Norges Bank en Omega Advisors) en de onafhankelijke bestuurders (Frank Donck, Alex Brabers, Michel Delloye en Julien Dewilde) vonden het bod onvoldoende, waarna ook veel klei­ne be­leg­gers niet intekenden op het bod. (Belga/SD)


De Amerikaanse kabelgroep Li­ber­ty Glo­bal ver­hoogt zijn bod op Te­le­net niet. Dat is bevestigd door een woordvoerder van Liberty Global. De Ame­ri­kaan­se zakenman John Ma­lo­ne stelt zich te­vre­den met een uit­brei­ding van zijn be­lang van zowat 50 tot 58,4 pro­cent sinds de recente biedronde. Malone re­kent erop dat fonds­be­heer­ders en an­de­re be­leg­gers uit­ein­de­lijk toch voor zijn 35 euro per aan­deel zul­len plooi­en omdat ze niet met 'dead money' willen blij­ven zit­ten, schrijft de krant De Tijd. Het plan van Liberty Global, dat voor de biedronde al 50,12 pct van Telenet in handen had, was om alle aan­de­len van het Vlaam­se ka­bel- en te­le­vi­sie­be­drijf in te lijven, om het ver­vol­gens van de beurs te kunnen halen. Bod 35 euro te laagMaar volgens beursanalisten was het bod van 35 euro te laag. Ook enkele grote aandeelhouders (Norges Bank en Omega Advisors) en de onafhankelijke bestuurders (Frank Donck, Alex Brabers, Michel Delloye en Julien Dewilde) vonden het bod onvoldoende, waarna ook veel klei­ne be­leg­gers niet intekenden op het bod. (Belga/SD)