De nv Ethias Finance is het moederbedrijf van onder andere Ethias verzekeringen. De holding heeft 208 euro nodig om de Dexia-aandelen van zijn dochterbedrijven te kopen. Europa vraagt dit in ruil voor de 1,5 miljard overheidssteun die nv Ethias Finance in 2008 kreeg.

De LRM investeert en beheert de restmiddelen van de mijnsluitingen in Limburg. Op vraag van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), een investeringsmaatschappij met de Vlaamse overheid als volle aandeelhouder, tekende de LRM in op de lening. Alle andere potentiële kandidaten bedankten wegens veel te risicovol.

LRM-voorzitter Hugo Leroi wijst erop dat het niet om een participatiedossier gaat. "Dan was het antwoord resoluut neen. Het gaat om een beleggingsdossier. En ja, we nemen een risico."

Petercam, de financiële adviseur van de Vlaamse regering, zegt dat de nv Ethias Finance zijn verplichtingen zal kunnen nakomen, op voorwaarde dat de schuldencrisis niet verergert en de Europese landen niet verder in de problemen komen. (Belga/TE)

De nv Ethias Finance is het moederbedrijf van onder andere Ethias verzekeringen. De holding heeft 208 euro nodig om de Dexia-aandelen van zijn dochterbedrijven te kopen. Europa vraagt dit in ruil voor de 1,5 miljard overheidssteun die nv Ethias Finance in 2008 kreeg. De LRM investeert en beheert de restmiddelen van de mijnsluitingen in Limburg. Op vraag van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), een investeringsmaatschappij met de Vlaamse overheid als volle aandeelhouder, tekende de LRM in op de lening. Alle andere potentiële kandidaten bedankten wegens veel te risicovol. LRM-voorzitter Hugo Leroi wijst erop dat het niet om een participatiedossier gaat. "Dan was het antwoord resoluut neen. Het gaat om een beleggingsdossier. En ja, we nemen een risico." Petercam, de financiële adviseur van de Vlaamse regering, zegt dat de nv Ethias Finance zijn verplichtingen zal kunnen nakomen, op voorwaarde dat de schuldencrisis niet verergert en de Europese landen niet verder in de problemen komen. (Belga/TE)