In totaal stalde de KBC-leasingtak al 7.000 leasefietsen bij 500 bedrijven, meer dan vier keer zoveel als begin dit jaar (1.600). Bijna 80 procent daarvan zijn elektrische fietsen. B2Bike, een spinoff van de Antwerpse keten iBike, sleet al 6.000 fietsen bij 300 bedrijven. Driekwart via leasing.

Met de leasefiets kan een deel van de werknemers de files ontlopen. Maar niet alleen mobiliteit speelt een rol. Het leasingbedrijf ALD Automotive schrijft het succes ook toe aan de wens van bedrijven om werknemers een extraatje te gunnen.

In totaal stalde de KBC-leasingtak al 7.000 leasefietsen bij 500 bedrijven, meer dan vier keer zoveel als begin dit jaar (1.600). Bijna 80 procent daarvan zijn elektrische fietsen. B2Bike, een spinoff van de Antwerpse keten iBike, sleet al 6.000 fietsen bij 300 bedrijven. Driekwart via leasing.Met de leasefiets kan een deel van de werknemers de files ontlopen. Maar niet alleen mobiliteit speelt een rol. Het leasingbedrijf ALD Automotive schrijft het succes ook toe aan de wens van bedrijven om werknemers een extraatje te gunnen.