Le Pain Quotidien telt ruim 150 restaurants, waarvan 26 in België en 52 in de VS, en is goed voor zo'n 4.000 werknemers. De omzet zal dit jaar 194 miljoen euro bedragen, bijna een kwart meer dan in 2010.

Het 21 jaar geleden opgerichte bedrijf wordt geleid door de Belg Vincent Herbert. Die trok Le Pain Quotidien uit de rode cijfers en tekende voor de internationale expansie van de keten.

De runner-up in de verkiezing was het Leuvense technologiebedrijf BEST (Belgian Electronic Sorting Technology). BEST won eerder dit jaar ook al de Leeuw van de Export in de categorie middelgrote en grote bedrijven. BEST haalt ruim 97 procent van zijn omzet uit export. Het is wereldleider in sorteertechniek door visuele inspectie en staat vooral sterk in de voedingssector.

De prijs voor meest beloftevol bedrijf gaat naar het pas in 2005 opgerichte Bergense technologiebedrijf I-Movix, dat naam maakt met extreem vertraagde camerabeelden die vooral worden gebruikt bij grote sportevenementen.

BelCham reikte ook, voor de derde keer, een lifetime achievement award uit. Die ging naar Georges Ugeux, de in de VS gevestigde gewezen ondervoorzitter van de New York Stock Exchange (NYSE). Zijn zeven jaar bij de NYSE maakten van hem een zwaargewicht in de Amerikaanse financiële wereld. Sinds 2003 runt hij een goeddraaiend adviesbureau, Galileo Global Advisors. De vorige winnaars zijn Eddy Merckx en Bekaert-voorzitter Paul Buysse.
De jury bestond uit Michel Moortgat, de CEO van brouwer Duvel Moortgat, Hans Crijns, professor ondernemerschap van de Vlerick Leuven Gent Management School en Guillaume Bastiaens, de voormalige topman van de Amerikaanse voedinggigant Cargill. Be.L.
Winner Company of the Year Award: Le Pain Quotidien
Runner-up: Best Sorting (http://www.bestsorting.com/)

Winner Most Promising Company of the Year Award: i-Movix (http://www.i-movix.com/)

Runner-up: InSites (http://www.insites.eu/)

Le Pain Quotidien telt ruim 150 restaurants, waarvan 26 in België en 52 in de VS, en is goed voor zo'n 4.000 werknemers. De omzet zal dit jaar 194 miljoen euro bedragen, bijna een kwart meer dan in 2010. Het 21 jaar geleden opgerichte bedrijf wordt geleid door de Belg Vincent Herbert. Die trok Le Pain Quotidien uit de rode cijfers en tekende voor de internationale expansie van de keten. De runner-up in de verkiezing was het Leuvense technologiebedrijf BEST (Belgian Electronic Sorting Technology). BEST won eerder dit jaar ook al de Leeuw van de Export in de categorie middelgrote en grote bedrijven. BEST haalt ruim 97 procent van zijn omzet uit export. Het is wereldleider in sorteertechniek door visuele inspectie en staat vooral sterk in de voedingssector. De prijs voor meest beloftevol bedrijf gaat naar het pas in 2005 opgerichte Bergense technologiebedrijf I-Movix, dat naam maakt met extreem vertraagde camerabeelden die vooral worden gebruikt bij grote sportevenementen. BelCham reikte ook, voor de derde keer, een lifetime achievement award uit. Die ging naar Georges Ugeux, de in de VS gevestigde gewezen ondervoorzitter van de New York Stock Exchange (NYSE). Zijn zeven jaar bij de NYSE maakten van hem een zwaargewicht in de Amerikaanse financiële wereld. Sinds 2003 runt hij een goeddraaiend adviesbureau, Galileo Global Advisors. De vorige winnaars zijn Eddy Merckx en Bekaert-voorzitter Paul Buysse. De jury bestond uit Michel Moortgat, de CEO van brouwer Duvel Moortgat, Hans Crijns, professor ondernemerschap van de Vlerick Leuven Gent Management School en Guillaume Bastiaens, de voormalige topman van de Amerikaanse voedinggigant Cargill. Be.L. Winner Company of the Year Award: Le Pain Quotidien Runner-up: Best Sorting (http://www.bestsorting.com/) Winner Most Promising Company of the Year Award: i-Movix (http://www.i-movix.com/) Runner-up: InSites (http://www.insites.eu/)