Vanuit Johannesburg worden 24 mangels (industriële strijkmachines) besteld, goed voor een contractwaarde van 1,2 miljoen dollar.

Het order wordt besteld door het overheidsbedrijf South African Prince Mshiyeni Hospitals uit Johannesburg. Lapauw wordt ter plaatse vertegenwoordigd door een lokaal ingenieursbureau. Om deze mangels te produceren heeft het West-Vlaamse bedrijf tot acht weken nodig.

"Deze bestelling zorgt ervoor dat we zorgeloos 2012 kunnen ingaan", zegt Philippe D'heygere. Het is de tweede keer in een half jaar dat Lapauw International met een groot order kan uitpakken. Eerst was er een bestelling ter waarde van 4 miljoen dollar van de Bin Ladin Group uit Saoedie-Arabië.

Lapauw International, is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1945. De derde generatie verkocht het aan ondernemer Philippe D'heygere (ex-Stow), en sluit 2011 af met een omzet van 16 miljoen euro en geeft in Kortrijk werk aan net geen 100 mensen. (KC)

Vanuit Johannesburg worden 24 mangels (industriële strijkmachines) besteld, goed voor een contractwaarde van 1,2 miljoen dollar. Het order wordt besteld door het overheidsbedrijf South African Prince Mshiyeni Hospitals uit Johannesburg. Lapauw wordt ter plaatse vertegenwoordigd door een lokaal ingenieursbureau. Om deze mangels te produceren heeft het West-Vlaamse bedrijf tot acht weken nodig. "Deze bestelling zorgt ervoor dat we zorgeloos 2012 kunnen ingaan", zegt Philippe D'heygere. Het is de tweede keer in een half jaar dat Lapauw International met een groot order kan uitpakken. Eerst was er een bestelling ter waarde van 4 miljoen dollar van de Bin Ladin Group uit Saoedie-Arabië. Lapauw International, is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1945. De derde generatie verkocht het aan ondernemer Philippe D'heygere (ex-Stow), en sluit 2011 af met een omzet van 16 miljoen euro en geeft in Kortrijk werk aan net geen 100 mensen. (KC)