De uitbreiding omvat een zesde reactor voor de rubberfabriek. De werken worden uitgevoerd tijdens de geplande stilstand in de herfst van 2011. De extra capaciteit zal vanaf midden 2012 in productie zijn.

"Sinds de start van de fabriek bijna 50 jaar geleden is de capaciteit vervijfvoudigd", zei afgevaardigd bestuurder Eddy Walraven van Lanxess Rubber. Extra personeel trekt de onderneming niet aan.

Het merendeel van de rubberproductie gaat naar de bandenindustrie, al groeit het belang van de farmamarkt onder meer omdat meer mensen toegang krijgen tot de gezondheidszorg. Met name in Azië stijgt de vraag naar butylrubber sterk. Lanxess bouwt overigens een nieuwe fabriek in Signapore, die in 2013 opstart.

"We breiden in Zwijndrecht uit omdat er op korte termijn nood is aan extra capaciteit", zegt Walraven daarover, "maar de markt blijft groeien en we verwachten dat de capaciteit blijvend gebruikt zal worden. Dit is een belangrijke investering voor de toekomst van de fabriek en dus ook voor de werkgelegendheid."

Lanxess is wereldwijd de belangrijkste producent van butylrubber, aldus het bedrijf. In ons land telt Lanxess 1.350 werknemers, waarvan zowat 400 in de rubberfabriek in Zwijndrecht. De capaciteitsuitbreiding zal zowat 100.000 manuren vragen van een externe bouwfirma.

De uitbreiding omvat een zesde reactor voor de rubberfabriek. De werken worden uitgevoerd tijdens de geplande stilstand in de herfst van 2011. De extra capaciteit zal vanaf midden 2012 in productie zijn. "Sinds de start van de fabriek bijna 50 jaar geleden is de capaciteit vervijfvoudigd", zei afgevaardigd bestuurder Eddy Walraven van Lanxess Rubber. Extra personeel trekt de onderneming niet aan. Het merendeel van de rubberproductie gaat naar de bandenindustrie, al groeit het belang van de farmamarkt onder meer omdat meer mensen toegang krijgen tot de gezondheidszorg. Met name in Azië stijgt de vraag naar butylrubber sterk. Lanxess bouwt overigens een nieuwe fabriek in Signapore, die in 2013 opstart. "We breiden in Zwijndrecht uit omdat er op korte termijn nood is aan extra capaciteit", zegt Walraven daarover, "maar de markt blijft groeien en we verwachten dat de capaciteit blijvend gebruikt zal worden. Dit is een belangrijke investering voor de toekomst van de fabriek en dus ook voor de werkgelegendheid." Lanxess is wereldwijd de belangrijkste producent van butylrubber, aldus het bedrijf. In ons land telt Lanxess 1.350 werknemers, waarvan zowat 400 in de rubberfabriek in Zwijndrecht. De capaciteitsuitbreiding zal zowat 100.000 manuren vragen van een externe bouwfirma.