Globaal boekt Dexia een beter resultaat dan verwacht in het tweede kwartaal. De nettowinst kwam tussen april en juli uit op 248 miljoen euro of 0,13 euro per aandeel. Dat is weliswaar 12 procent minder dan in dezelfde periode 2009, maar wel meer dan de 205 miljoen euro waar analisten op hadden gemikt. In vergelijking met het eerste kwartaal 2010 steeg de winst met 14,8 procent.

Gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani heeft het in een mededeling over opnieuw goede resultaten, gekenmerkt door een aanhoudende commerciële dynamiek van de retail en commercial-banking activiteiten. Voorzitter Jean Luc Dehaene zegt dat er verdere vooruitgang is geboekt in de uitvoering van het desinvesteringsplan.

De Belgische activiteit van Dexia kan terugblikken op een meer dan behoorlijk kwartaal. In de retailtak (het kantorennet) slaagde de bank erin 1,6 miljard nieuwe deposito's aan te trekken, of een stijging met 5,7 miljard euro tegenover juni vorig jaar. Vooral het spaarboekje won aan populairiteit (+21 procent tegenover vorig 2009). De kredieten stegen met 4 procent, aangestuwd door de hypothecaire leningen.

In het andere kernmetier van Dexia, de financiering van lokale overheden, gingen de nieuwe kredieten met 2,8 miljard euro hoger, aangestuurd door "Frankrijk, België en het Iberisch schiereiland". In het tweede kwartaal 2009 werden voor 3,1 miljard euro nieuwe kredieten verstrekt.

Voor wat de verzekeringsactiviteit betreft, kende Dexia een succesvolle tak21-campagne in ons land. De bank haalde voor 400 miljoen euro extra premies binnen in het tweede kwartaal.

Globaal boekt Dexia een beter resultaat dan verwacht in het tweede kwartaal. De nettowinst kwam tussen april en juli uit op 248 miljoen euro of 0,13 euro per aandeel. Dat is weliswaar 12 procent minder dan in dezelfde periode 2009, maar wel meer dan de 205 miljoen euro waar analisten op hadden gemikt. In vergelijking met het eerste kwartaal 2010 steeg de winst met 14,8 procent. Gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani heeft het in een mededeling over opnieuw goede resultaten, gekenmerkt door een aanhoudende commerciële dynamiek van de retail en commercial-banking activiteiten. Voorzitter Jean Luc Dehaene zegt dat er verdere vooruitgang is geboekt in de uitvoering van het desinvesteringsplan.De Belgische activiteit van Dexia kan terugblikken op een meer dan behoorlijk kwartaal. In de retailtak (het kantorennet) slaagde de bank erin 1,6 miljard nieuwe deposito's aan te trekken, of een stijging met 5,7 miljard euro tegenover juni vorig jaar. Vooral het spaarboekje won aan populairiteit (+21 procent tegenover vorig 2009). De kredieten stegen met 4 procent, aangestuwd door de hypothecaire leningen. In het andere kernmetier van Dexia, de financiering van lokale overheden, gingen de nieuwe kredieten met 2,8 miljard euro hoger, aangestuurd door "Frankrijk, België en het Iberisch schiereiland". In het tweede kwartaal 2009 werden voor 3,1 miljard euro nieuwe kredieten verstrekt. Voor wat de verzekeringsactiviteit betreft, kende Dexia een succesvolle tak21-campagne in ons land. De bank haalde voor 400 miljoen euro extra premies binnen in het tweede kwartaal.