La Lorraine Bakery Group is een onderdeel van familiale holding Vanobake en het moederbedrijf van de broodjesketen Panos. De onderneming vertegenwoordigt een omzet van 300 miljoen euro. Al een aantal jaren werkt La Lorraine aan de uitbouw van Centraal- en Oost-Europa tot een tweede thuismarkt. Eerst opende de groep een fabriek in Tsjechië, later werd een bakkerij in Polen overgenomen.

"We beschouwen Tsjechië, Slovakije en Polen als thuismarkten waar we over een competitief productie- en logistiek apparaat beschikken om zowel verse als diepvriesproducten aan de man te brengen. Van daaruit exporteren we naar omliggende landen als Hongarije, Roemenië en Bulgarije, om er de markt te verkennen", vertelt Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group, deze week in Trends.

Die marktverkenning valt blijkbaar goed mee want recent besliste La Lorraine om samen met een locale partner een fabriek voor diepgevroren brood te bouwen in de omgeving van Cluj. "De fabriek moet zowel de Roemeense als de Bulgaarse markt dekken", zegt Vanherpe, "De bouwwerken starten deze maand."

De investering past in de filosofie van La Lorraine om een eigen locale structuur uit te bouwen die vorm geeft aan de expansie. In het zog van La Lorraine voert ook dochterbedrijf Panos een groeistrategie in Oost-Europa. In 2009 opende de keten vijf winkels in Tsjechië en twee in Polen. "Ook dit jaar voorzien we vijf nieuwe zaken in Tsjechië en ongeveer hetzelfde aantal in Polen", bevestigt Vanherpe, "We gaan niet voor spectaculaire groei maar voor een beheerste uitbouw." Panos telt momenteel 200 winkels, waarvan het merendeel in België en Nederland gevestigd zijn.

Ook in België investeert La Lorraine fors. Naast de heropbouw van de afgebrande fabriek in Ninove creëerde de groep een nieuwe productie- en logistieke uitvalsbasis voor vers brood en verse bakkerijproducten in de provincie Antwerpen.

Over de verschillende investeringsprojecten van La Lorraine leest u alles in Trends van donderdag 15 juli.

La Lorraine Bakery Group is een onderdeel van familiale holding Vanobake en het moederbedrijf van de broodjesketen Panos. De onderneming vertegenwoordigt een omzet van 300 miljoen euro. Al een aantal jaren werkt La Lorraine aan de uitbouw van Centraal- en Oost-Europa tot een tweede thuismarkt. Eerst opende de groep een fabriek in Tsjechië, later werd een bakkerij in Polen overgenomen. "We beschouwen Tsjechië, Slovakije en Polen als thuismarkten waar we over een competitief productie- en logistiek apparaat beschikken om zowel verse als diepvriesproducten aan de man te brengen. Van daaruit exporteren we naar omliggende landen als Hongarije, Roemenië en Bulgarije, om er de markt te verkennen", vertelt Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group, deze week in Trends. Die marktverkenning valt blijkbaar goed mee want recent besliste La Lorraine om samen met een locale partner een fabriek voor diepgevroren brood te bouwen in de omgeving van Cluj. "De fabriek moet zowel de Roemeense als de Bulgaarse markt dekken", zegt Vanherpe, "De bouwwerken starten deze maand." De investering past in de filosofie van La Lorraine om een eigen locale structuur uit te bouwen die vorm geeft aan de expansie. In het zog van La Lorraine voert ook dochterbedrijf Panos een groeistrategie in Oost-Europa. In 2009 opende de keten vijf winkels in Tsjechië en twee in Polen. "Ook dit jaar voorzien we vijf nieuwe zaken in Tsjechië en ongeveer hetzelfde aantal in Polen", bevestigt Vanherpe, "We gaan niet voor spectaculaire groei maar voor een beheerste uitbouw." Panos telt momenteel 200 winkels, waarvan het merendeel in België en Nederland gevestigd zijn. Ook in België investeert La Lorraine fors. Naast de heropbouw van de afgebrande fabriek in Ninove creëerde de groep een nieuwe productie- en logistieke uitvalsbasis voor vers brood en verse bakkerijproducten in de provincie Antwerpen. Over de verschillende investeringsprojecten van La Lorraine leest u alles in Trends van donderdag 15 juli.