BASF, het grootste chemiebedrijf ter wereld, kende een forse stijging van de nettowinst van 343 miljoen euro in het tweede kwartaal 2009 tot 1,18 miljard euro in dezelfde periode dit jaar. De cijfers van Bayer zijn minder rooskleurig, waardoor het bedrijf de prognoses voor twee divisies verlaagt.

BASF scoort beter dan analisten hadden voorspeld. Die rekenden op 988 miljoen euro winst. De omzet nam met 29,7 procent toe tot 16,2 miljard euro. Analistenhielden rekening met 15,2 miljard euro. Voor 2010 worden geen concrete doelstellingen bekendgemaakt, maar het bedrijf zal het dividend verhogen in overeenstemming met het dividendbeleid.

Chemie- en farmaconcern Bayer ziet de nettowinst in het tweede kwartaal op jaarbasis dalen van 532 miljoen euro tot 525 miljoen euro. Analisten hadden op 776 miljoen euro gerekend. De omzet nam toe met 14,6 procent tot 9,18 miljard euro. Bayer verlaagt de prognoses voor de divisies geneesmiddelen en landbouwchemicaliën. De groepsprognoses blijven evenwel behouden door de resultaten van de divisie MaterialScience (plastic).

BASF, het grootste chemiebedrijf ter wereld, kende een forse stijging van de nettowinst van 343 miljoen euro in het tweede kwartaal 2009 tot 1,18 miljard euro in dezelfde periode dit jaar. De cijfers van Bayer zijn minder rooskleurig, waardoor het bedrijf de prognoses voor twee divisies verlaagt. BASF scoort beter dan analisten hadden voorspeld. Die rekenden op 988 miljoen euro winst. De omzet nam met 29,7 procent toe tot 16,2 miljard euro. Analistenhielden rekening met 15,2 miljard euro. Voor 2010 worden geen concrete doelstellingen bekendgemaakt, maar het bedrijf zal het dividend verhogen in overeenstemming met het dividendbeleid. Chemie- en farmaconcern Bayer ziet de nettowinst in het tweede kwartaal op jaarbasis dalen van 532 miljoen euro tot 525 miljoen euro. Analisten hadden op 776 miljoen euro gerekend. De omzet nam toe met 14,6 procent tot 9,18 miljard euro. Bayer verlaagt de prognoses voor de divisies geneesmiddelen en landbouwchemicaliën. De groepsprognoses blijven evenwel behouden door de resultaten van de divisie MaterialScience (plastic).