'Het samengaan van Delhaize en Ahold kan de concurrentie beïnvloeden specifiek op de Belgische interne markt, en heeft niet meteen een pan-Europese impact. Daarom is het van belang de impact ervan op de Belgische markt in het bijzonder te laten onderzoeken door de Belgische Mededingingsautoriteit', laat Peeters weten in zijn brief.

Momenteel laat de Europese Commissie haar licht schijnen over de fusie. Ze bekijkt onder meer welke gevolgen de samensmelting zal hebben voor de consumenten.

De winkels varen op dit moment nog hun eigen koers en zijn met andere woorden nog concurrenten van elkaar.

Ahold blijft bovendien nieuwe winkels openen in België. Zo opende de keten in september de 32ste winkel van AH België in Aarschot. De fusie is gepland voor medio 2016. Het is nog niet duidelijk wat er met de winkels Alber Heijn zal gebeuren na de samensmelting. (NS)

'Het samengaan van Delhaize en Ahold kan de concurrentie beïnvloeden specifiek op de Belgische interne markt, en heeft niet meteen een pan-Europese impact. Daarom is het van belang de impact ervan op de Belgische markt in het bijzonder te laten onderzoeken door de Belgische Mededingingsautoriteit', laat Peeters weten in zijn brief. Momenteel laat de Europese Commissie haar licht schijnen over de fusie. Ze bekijkt onder meer welke gevolgen de samensmelting zal hebben voor de consumenten.De winkels varen op dit moment nog hun eigen koers en zijn met andere woorden nog concurrenten van elkaar. Ahold blijft bovendien nieuwe winkels openen in België. Zo opende de keten in september de 32ste winkel van AH België in Aarschot. De fusie is gepland voor medio 2016. Het is nog niet duidelijk wat er met de winkels Alber Heijn zal gebeuren na de samensmelting. (NS)