Dat zegt burgemeester Frank Jensen in een gesprek met het Engelstalige Deense tijdschrift The Local.

"De stad Kopenhagen aanvaardt geen sociale dumping. Vanaf nu maken we niet langer gebruik van bedrijven zoals Ryanair of andere die geen correcte verloning of werkomstandigheden aanbieden".

"We hebben zelf gestreden tegen sociale dumping. We vragen aan de bedrijven met wie we werken om hetzelfde te doen".

Reactie

De woordvoerder van Ryanair, Ronan O'Keeffe, wuifde de uitspraken van de burgemeester weg. "De commentaren van de heer Jensen verbazen ons. Hij houdt er geen rekening mee dat de piloten en het kabinepersoneel bij Ryanair behalve hoge lonen ook werkzekerheid genieten".

Meerdere gemeenten in Denemarken hebben hun personeel opgedragen voor werkreizen niet langer bij Ryanair te boeken.

(Belga/RR)

Dat zegt burgemeester Frank Jensen in een gesprek met het Engelstalige Deense tijdschrift The Local. "De stad Kopenhagen aanvaardt geen sociale dumping. Vanaf nu maken we niet langer gebruik van bedrijven zoals Ryanair of andere die geen correcte verloning of werkomstandigheden aanbieden"."We hebben zelf gestreden tegen sociale dumping. We vragen aan de bedrijven met wie we werken om hetzelfde te doen".De woordvoerder van Ryanair, Ronan O'Keeffe, wuifde de uitspraken van de burgemeester weg. "De commentaren van de heer Jensen verbazen ons. Hij houdt er geen rekening mee dat de piloten en het kabinepersoneel bij Ryanair behalve hoge lonen ook werkzekerheid genieten".Meerdere gemeenten in Denemarken hebben hun personeel opgedragen voor werkreizen niet langer bij Ryanair te boeken.(Belga/RR)