ACV Puls en ACLVB reageren vrijdag verbaasd op de nieuwe herstructureringsplannen van Konica Minolta. 'Het gaat al om de tweede reorganisatie binnen een periode van twee jaar. Wij als vakbonden zijn verrast door de aankondiging van dit nieuws en willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor het Belgische personeel', zegt ACV-afgevaardigde Kris Vandenbossche in een persbericht.

De vorige herstructurering was ook ingegeven door tegenvallende financiële resultaten, zegt zijn collega Tim Roelandt van ACLVB. "De printermarkt staat immers onder druk door de digitalisering. 'Bij de vorige herstructurering konden de vakbonden het aantal ontslagen in België nog beperken tot 8 à 9. Maar we vrezen dat er in het kader van het nieuwe herstructureringsplan opnieuw banen zullen moeten sneuvelen in België. Zaventem maakt nu nog deel uit van een grotere cluster (België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk), maar die zou worden opgesplitst', verduidelijkt de liberale vakbondsman . Hoe groot de impact zal zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. 'Deze onduidelijkheid zorgt wel voor ongerustheid bij het personeel', aldus Roelandt. Bij Konica Minolta in Zaventem werken ruim 275 mensen.

De bonden hopen nu zo snel mogelijk met de Belgische directie rond de tafel te kunnen zitten. Een datum is er nog niet. 'Het beperken van het aantal ontslagen blijft onze prioriteit. Ook de verlenging van het sociaal plan, dat onderhandeld werd in het kader van de reorganisatie twee jaar geleden en afloopt in maart 2020, is zeker iets wat op tafel moet komen', aldus de bonden.

ACV Puls en ACLVB reageren vrijdag verbaasd op de nieuwe herstructureringsplannen van Konica Minolta. 'Het gaat al om de tweede reorganisatie binnen een periode van twee jaar. Wij als vakbonden zijn verrast door de aankondiging van dit nieuws en willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor het Belgische personeel', zegt ACV-afgevaardigde Kris Vandenbossche in een persbericht. De vorige herstructurering was ook ingegeven door tegenvallende financiële resultaten, zegt zijn collega Tim Roelandt van ACLVB. "De printermarkt staat immers onder druk door de digitalisering. 'Bij de vorige herstructurering konden de vakbonden het aantal ontslagen in België nog beperken tot 8 à 9. Maar we vrezen dat er in het kader van het nieuwe herstructureringsplan opnieuw banen zullen moeten sneuvelen in België. Zaventem maakt nu nog deel uit van een grotere cluster (België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk), maar die zou worden opgesplitst', verduidelijkt de liberale vakbondsman . Hoe groot de impact zal zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. 'Deze onduidelijkheid zorgt wel voor ongerustheid bij het personeel', aldus Roelandt. Bij Konica Minolta in Zaventem werken ruim 275 mensen.De bonden hopen nu zo snel mogelijk met de Belgische directie rond de tafel te kunnen zitten. Een datum is er nog niet. 'Het beperken van het aantal ontslagen blijft onze prioriteit. Ook de verlenging van het sociaal plan, dat onderhandeld werd in het kader van de reorganisatie twee jaar geleden en afloopt in maart 2020, is zeker iets wat op tafel moet komen', aldus de bonden.