In Saoedi-Arabië is een ongeziene zuiveringsoperatie aan de gang, door kroonprins Mohammed bin Salman in gang gezet. Officieel gaat het om een actie van een pas opgericht 'anti-corruptieorgaan'. In totaal werden elf prinsen opgepakt, vier zittende ministers en tientallen oud-ministers, aldus de zender Al-Arabiya. Namen werd niet genoemd, maar één van de gearresteerden zou dus Al-Walid ben Talal zijn. Hij is de neef van koning Salman.

Tegelijk werd ook de leiding van de nationale garde en van het leger vervangen. Een officiële uitleg kwam er niet.

De Kingdom holding is een belangrijke internationale investeerder, met participaties in Citigroup, Twitter, Apple, Accor group, Euro Disney...

De Saoedische beurs, de belangrijkste van de regio, ging zondag in de eerste minuut al 1,6 procent in het rood.

In Saoedi-Arabië is een ongeziene zuiveringsoperatie aan de gang, door kroonprins Mohammed bin Salman in gang gezet. Officieel gaat het om een actie van een pas opgericht 'anti-corruptieorgaan'. In totaal werden elf prinsen opgepakt, vier zittende ministers en tientallen oud-ministers, aldus de zender Al-Arabiya. Namen werd niet genoemd, maar één van de gearresteerden zou dus Al-Walid ben Talal zijn. Hij is de neef van koning Salman.Tegelijk werd ook de leiding van de nationale garde en van het leger vervangen. Een officiële uitleg kwam er niet.De Kingdom holding is een belangrijke internationale investeerder, met participaties in Citigroup, Twitter, Apple, Accor group, Euro Disney...De Saoedische beurs, de belangrijkste van de regio, ging zondag in de eerste minuut al 1,6 procent in het rood.