Eastman Kodak is in de problemen geraakt door de overstap van consumenten van analoge naar digitale technologie. Tijdens de chapter 11-procedure wil het bedrijf de activiteiten voortzetten.

Er werd over een kredietfaciliteit van 950 miljoen dollar onderhandeld. De filialen van de groep buiten de VS vallen niet onder de chapter 11-procedure.

Sinds 2003 sloot Eastman Kodak, met zetel in Rochester (New York), 13 fabrieken en laboratoria en werden 47.000 banen geschrapt. Kodak sloot de voorbije zeven jaar zes keer het boekjaar af met rode cijfers, waardoor het in geldnood raakte.

Volgens CEO Antonio Perez heeft Kodak met de aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers een belangrijke stap gezet, die het bedrijf moet toelaten zijn transformatie te voltooien. Het bedrijf wil met de verkoop van een pakket van zowat 1.100 patenten de nodige cash binnenrijven.

Kodak werd opgericht door George Eastman, die in 1888 de Kodak-camera introduceerde. (BO/Belga)

Eastman Kodak is in de problemen geraakt door de overstap van consumenten van analoge naar digitale technologie. Tijdens de chapter 11-procedure wil het bedrijf de activiteiten voortzetten. Er werd over een kredietfaciliteit van 950 miljoen dollar onderhandeld. De filialen van de groep buiten de VS vallen niet onder de chapter 11-procedure. Sinds 2003 sloot Eastman Kodak, met zetel in Rochester (New York), 13 fabrieken en laboratoria en werden 47.000 banen geschrapt. Kodak sloot de voorbije zeven jaar zes keer het boekjaar af met rode cijfers, waardoor het in geldnood raakte.Volgens CEO Antonio Perez heeft Kodak met de aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers een belangrijke stap gezet, die het bedrijf moet toelaten zijn transformatie te voltooien. Het bedrijf wil met de verkoop van een pakket van zowat 1.100 patenten de nodige cash binnenrijven. Kodak werd opgericht door George Eastman, die in 1888 de Kodak-camera introduceerde. (BO/Belga)