De beroemde Amerikaanse fabrikant van fotoapparatuur Eastman Kodak bereidt zich voor om het faillissement aan te vragen, zo melden Amerikaanse zakelijke media. Bij Kodak werken 19.000 mensen.

De fotografiepionier zou de stap willen zetten als het er in de komende weken niet in slaagt een pakket van ruim 1.000 patenten te verkopen. Momenteel zou Kodak met financiers onderhandelen over een krediet van 1 miljard dollar (773 miljoen euro), dat een doorstart van het bedrijf mogelijk moet maken, aldus The Wall Street Journal.

Verlies

Kodak, dat gesticht werd in 1892, is er nooit in geslaagd zich aan te passen aan de overgang naar digitale fotografie en lijdt daardoor al lange tijd verlies.

In november waarschuwde het bedrijf al dat het geld op zou raken als het er niet in zou slagen de patenten te verkopen.

Aandeel

Eerder deze week werd het bedrijf door beursoperator New York Stock Exchange (NYSE) ingelicht dat het niet langer voldoet aan de voorwaarden om op Wall Street genoteerd te zijn. Het Kodakaandeel noteerde gedurende 30 opeenvolgende handelsdagen onder een dollar.

"Volgens de regels van de NYSE heeft het bedrijf zes maanden de tijd na ontvangst van de notificatie om opnieuw de regels, die een minimumprijs opleggen, na te leven", stelde het bedrijf. (Belga/KVDA)

De beroemde Amerikaanse fabrikant van fotoapparatuur Eastman Kodak bereidt zich voor om het faillissement aan te vragen, zo melden Amerikaanse zakelijke media. Bij Kodak werken 19.000 mensen. De fotografiepionier zou de stap willen zetten als het er in de komende weken niet in slaagt een pakket van ruim 1.000 patenten te verkopen. Momenteel zou Kodak met financiers onderhandelen over een krediet van 1 miljard dollar (773 miljoen euro), dat een doorstart van het bedrijf mogelijk moet maken, aldus The Wall Street Journal. Verlies Kodak, dat gesticht werd in 1892, is er nooit in geslaagd zich aan te passen aan de overgang naar digitale fotografie en lijdt daardoor al lange tijd verlies. In november waarschuwde het bedrijf al dat het geld op zou raken als het er niet in zou slagen de patenten te verkopen. Aandeel Eerder deze week werd het bedrijf door beursoperator New York Stock Exchange (NYSE) ingelicht dat het niet langer voldoet aan de voorwaarden om op Wall Street genoteerd te zijn. Het Kodakaandeel noteerde gedurende 30 opeenvolgende handelsdagen onder een dollar. "Volgens de regels van de NYSE heeft het bedrijf zes maanden de tijd na ontvangst van de notificatie om opnieuw de regels, die een minimumprijs opleggen, na te leven", stelde het bedrijf. (Belga/KVDA)