Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Bijna vier op de tien vacatures voor onderhoudstechnici zijn na drie maanden nog niet ingevuld.

"Dat komt onder meer omdat de uitstroom uit het onderwijs zeer laag is", zegt Giovanni Pauwels, accountmanager voor de industrie bij VDAB in de krant. "Het aantal vacatures is zo hoog omdat de economie weer aantrekt en de sector vergrijst".

Dat de nood zeer hoog is, bewijst het voorbeeld van Electrabel. Dat betaalt vandaag de studiekosten van twaalf studenten elektromechanica aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Zij moeten per week twee dagen naar school en drie dagen werken in de kerncentrale van Doel, maar ze worden voor vier dagen betaald.

"Wij proberen de oorlog om talent te winnen door de studenten al vanaf hun eerste jaar aan te werven", zegt Alex Masoels van Electrabel. Ook het recyclagebedrijf Umicore uit Hoboken schreeuwt om onderhoudstechnici. "In de komende jaren gaan 100 van onze 210 mensen op de onderhoudsdienst met pensioen", zegt diensthoofd Koen Teuwen van Umicore.

(Belga/RR)

Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Bijna vier op de tien vacatures voor onderhoudstechnici zijn na drie maanden nog niet ingevuld. "Dat komt onder meer omdat de uitstroom uit het onderwijs zeer laag is", zegt Giovanni Pauwels, accountmanager voor de industrie bij VDAB in de krant. "Het aantal vacatures is zo hoog omdat de economie weer aantrekt en de sector vergrijst". Dat de nood zeer hoog is, bewijst het voorbeeld van Electrabel. Dat betaalt vandaag de studiekosten van twaalf studenten elektromechanica aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Zij moeten per week twee dagen naar school en drie dagen werken in de kerncentrale van Doel, maar ze worden voor vier dagen betaald. "Wij proberen de oorlog om talent te winnen door de studenten al vanaf hun eerste jaar aan te werven", zegt Alex Masoels van Electrabel. Ook het recyclagebedrijf Umicore uit Hoboken schreeuwt om onderhoudstechnici. "In de komende jaren gaan 100 van onze 210 mensen op de onderhoudsdienst met pensioen", zegt diensthoofd Koen Teuwen van Umicore. (Belga/RR)