Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Er is een procedure ingeleid tegen BNP Paribas Fortis en zijn Franse moedergroep BNP Paribas.

De Europese Centrale Bank startte als nieuwe bankentoezichthouder met een klokkenluidersprocedure voor mogelijk geknoei in banken. Het ex-kaderlid van BNP Paribas Fortis, dat actief was in het departement risicobeheer, diende als eerste een dossier in.

"We hebben gewacht tot het klokkenluidersmechanisme in werking trad", zegt zijn advocaat Laurent Arnauts.

De zaak ten gronde kwam in juli al aan bod in het Franstalige blad Le Vif/L'Express. De klokkenluider verwijt de Franse moedergroep BNP Paribas in 2010 opgesmukte cijfers te hebben gepubliceerd in zijn "Financiële State" over het boekjaar 2009. Meer bepaald zou het cijfer dat de "value at risk" van BNP Paribas Fortis uitdrukt niet overeenstemmen met het interne model.

(Belga/RR)

Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Er is een procedure ingeleid tegen BNP Paribas Fortis en zijn Franse moedergroep BNP Paribas. De Europese Centrale Bank startte als nieuwe bankentoezichthouder met een klokkenluidersprocedure voor mogelijk geknoei in banken. Het ex-kaderlid van BNP Paribas Fortis, dat actief was in het departement risicobeheer, diende als eerste een dossier in. "We hebben gewacht tot het klokkenluidersmechanisme in werking trad", zegt zijn advocaat Laurent Arnauts. De zaak ten gronde kwam in juli al aan bod in het Franstalige blad Le Vif/L'Express. De klokkenluider verwijt de Franse moedergroep BNP Paribas in 2010 opgesmukte cijfers te hebben gepubliceerd in zijn "Financiële State" over het boekjaar 2009. Meer bepaald zou het cijfer dat de "value at risk" van BNP Paribas Fortis uitdrukt niet overeenstemmen met het interne model.(Belga/RR)