De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM moet fors afslanken en wil tegen 2015 ruim 3.000 banen schrappen.Dat zegt Wim Kooijman, hoofd Human Resources van KLM, in de Nederlandse krant De Telegraaf.

"We gaan arbeidsplaatsen in de niet-directe productiesfeer schrappen, zoals staffuncties. Vooralsnog vallen geen gedwongen ontslagen, hebben we met de vakbonden afgesproken," zegt hij.

Het gaat volgens Kooijman om ruim 3.000 banen die bij KLM tot 2015 verloren gaan.

Verlieslatend

Een half jaar geleden meldde Air France-KLM samen twee miljard euro te moeten besparen, waarvan 700 miljoen euro voor rekening van KLM. Het is de bedoeling dat de groep, die nu verlieslatend is, in 2014 weer break-even draait.

Air France is het grootst en draait het slechtst, en neemt het grootste deel van de bezuinigingen op zich. Er staan bij de Franse tak ruim 5.000 banen op de tocht.

Vorige maand verraste Air France-KLM nog bij de voorstelling van de derdekwartaalcijfers. De luchtvaartmaatschappij boekte 27 procent meer winst dan het jaar voordien. (ANP/Bloomberg/KVDA)

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM moet fors afslanken en wil tegen 2015 ruim 3.000 banen schrappen.Dat zegt Wim Kooijman, hoofd Human Resources van KLM, in de Nederlandse krant De Telegraaf. "We gaan arbeidsplaatsen in de niet-directe productiesfeer schrappen, zoals staffuncties. Vooralsnog vallen geen gedwongen ontslagen, hebben we met de vakbonden afgesproken," zegt hij. Het gaat volgens Kooijman om ruim 3.000 banen die bij KLM tot 2015 verloren gaan. Verlieslatend Een half jaar geleden meldde Air France-KLM samen twee miljard euro te moeten besparen, waarvan 700 miljoen euro voor rekening van KLM. Het is de bedoeling dat de groep, die nu verlieslatend is, in 2014 weer break-even draait. Air France is het grootst en draait het slechtst, en neemt het grootste deel van de bezuinigingen op zich. Er staan bij de Franse tak ruim 5.000 banen op de tocht. Vorige maand verraste Air France-KLM nog bij de voorstelling van de derdekwartaalcijfers. De luchtvaartmaatschappij boekte 27 procent meer winst dan het jaar voordien. (ANP/Bloomberg/KVDA)