Advocaat Geert Lenssens, die de gedupeerde klanten van Citibank vertegenwoordigt, sluit niet uit dat ondertussen een aantal gedupeerden al naar de burgerlijke rechter stapt, omdat het arrest van het hof van Beroep 'ook een aantal markante uitspraken in hun voordeel bevat'.

Lenssens wijst er ook op dat klanten nog twee maanden de tijd hebben om in te gaan op het aanbod van Citibank waarmee ze minstens 65 procent van het geïnvesteerde bedrag kunnen terugkrijgen.

Citibank België en haar juridisch directeur François Staroukine werden door het Brusselse hof van Beroep op 21 mei vrijgesproken in de zaak rond beleggingsproducten van Lehman Brothers. Het hof oordeelde dat de wet op de handelspraktijken wel degelijk van toepassing is, maar dat Citibank geen strafrechtelijke verantwoordelijkheid draagt.

Citibank en Staroukine stonden terecht omdat zowat 4.200 klanten, die via Citibank belegd hadden in gestructureerde beleggingsproducten van de Lehman Brothers, hun geld verloren toen de Amerikaanse zakenbank failliet ging. Ze hadden circa 130 miljoen euro geïnvesteerd. (Belga/BO)

Advocaat Geert Lenssens, die de gedupeerde klanten van Citibank vertegenwoordigt, sluit niet uit dat ondertussen een aantal gedupeerden al naar de burgerlijke rechter stapt, omdat het arrest van het hof van Beroep 'ook een aantal markante uitspraken in hun voordeel bevat'. Lenssens wijst er ook op dat klanten nog twee maanden de tijd hebben om in te gaan op het aanbod van Citibank waarmee ze minstens 65 procent van het geïnvesteerde bedrag kunnen terugkrijgen. Citibank België en haar juridisch directeur François Staroukine werden door het Brusselse hof van Beroep op 21 mei vrijgesproken in de zaak rond beleggingsproducten van Lehman Brothers. Het hof oordeelde dat de wet op de handelspraktijken wel degelijk van toepassing is, maar dat Citibank geen strafrechtelijke verantwoordelijkheid draagt. Citibank en Staroukine stonden terecht omdat zowat 4.200 klanten, die via Citibank belegd hadden in gestructureerde beleggingsproducten van de Lehman Brothers, hun geld verloren toen de Amerikaanse zakenbank failliet ging. Ze hadden circa 130 miljoen euro geïnvesteerd. (Belga/BO)