De Belgische schuimrubbergroep Recticel zal het 'ongevraagd niet-bindend bod' van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan analyseren. Dat zegt het bedrijf dinsdagnamiddag in een mededeling. 'Het is onzeker of het voorstel zal resulteren in een overeenkomst om een of meer divisies te desinvesteren en, zo ja, of antitrustverklaringen kunnen worden verkregen', luidt het. Recticel heeft nog twee andere takken: de matrassendivisie en de automobieldivisie. Die laatste afdeling, die interieurbekleding voor auto's levert, zette Recticel vorig jaar in de etalage.

Het aandeel van Recticel steeg dinsdag op de Euronext Brussel na de aankondiging van het gedeeltelijke overnamebod met ruim 20 procent tot 9,00 euro. Rond 11.30 uur werd de handel in het aandeel opgeschort 'op vraag van de vennootschap', meldt de beurswaakhond FSMA.

Kingspan en Recticel zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2006 richtten ze een joint venture op om hun industriële isolatieactiviteiten te bundelen. Het Belgische bedrijf verkocht uiteindelijk zijn participatie in 2015 aan Kingspan. In 2011 wees Recticel ook al eens een bod van ongeveer 240 miljoen euro af van de Ierse groep op zijn afdeling isolatie.

Als het bod van dinsdag wordt aanvaard, gaat Kinspan de soepelschuimdivisie weer van de hand doen. Het heeft daarvoor al een akkoord met een derde partij, zo blijkt, al wordt niet vermeld wie die derde partij is.

Ook Recticel zegt geen details te hebben gekregen over 'de identiteit, de aard, de reden of de te betalen vergoeding voor de soepelschuimactiviteiten ten aanzien van deze derde partij'.

De divisies soepelschuim en isolatie zijn samen goed voor meer dan de helft van de omzet van Recticel. In 2018 boekten ze een omzet van respectievelijk 621,5 miljoen euro en 271,2 miljoen euro.

Een overeenkomst met Recticel zou niet de eerste grote deal van Kingspan in België zijn. In 2015 nam de Ierse groep de West-Vlaamse staalpanelenspecialist Joris Ide over.

De Belgische schuimrubbergroep Recticel zal het 'ongevraagd niet-bindend bod' van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan analyseren. Dat zegt het bedrijf dinsdagnamiddag in een mededeling. 'Het is onzeker of het voorstel zal resulteren in een overeenkomst om een of meer divisies te desinvesteren en, zo ja, of antitrustverklaringen kunnen worden verkregen', luidt het. Recticel heeft nog twee andere takken: de matrassendivisie en de automobieldivisie. Die laatste afdeling, die interieurbekleding voor auto's levert, zette Recticel vorig jaar in de etalage.Het aandeel van Recticel steeg dinsdag op de Euronext Brussel na de aankondiging van het gedeeltelijke overnamebod met ruim 20 procent tot 9,00 euro. Rond 11.30 uur werd de handel in het aandeel opgeschort 'op vraag van de vennootschap', meldt de beurswaakhond FSMA. Kingspan en Recticel zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2006 richtten ze een joint venture op om hun industriële isolatieactiviteiten te bundelen. Het Belgische bedrijf verkocht uiteindelijk zijn participatie in 2015 aan Kingspan. In 2011 wees Recticel ook al eens een bod van ongeveer 240 miljoen euro af van de Ierse groep op zijn afdeling isolatie.Als het bod van dinsdag wordt aanvaard, gaat Kinspan de soepelschuimdivisie weer van de hand doen. Het heeft daarvoor al een akkoord met een derde partij, zo blijkt, al wordt niet vermeld wie die derde partij is. Ook Recticel zegt geen details te hebben gekregen over 'de identiteit, de aard, de reden of de te betalen vergoeding voor de soepelschuimactiviteiten ten aanzien van deze derde partij'. De divisies soepelschuim en isolatie zijn samen goed voor meer dan de helft van de omzet van Recticel. In 2018 boekten ze een omzet van respectievelijk 621,5 miljoen euro en 271,2 miljoen euro.Een overeenkomst met Recticel zou niet de eerste grote deal van Kingspan in België zijn. In 2015 nam de Ierse groep de West-Vlaamse staalpanelenspecialist Joris Ide over.