Dat meldt Kinepolis in een persbericht. De bioscoopgroep kondigde in juli een principeakkoord aan over de overname van de groep Utopolis (Utopia SA). Die bezit dertien bioscopen in vier landen. Ondertussen heeft Kinepolis de vijf Nederlandse, drie Luxemburgse, en één Franse bioscoop van Utopolis in handen gekregen.

"De overname van Utopolis is een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf en in de realisatie van onze expansiestrategie", stelt Kinepolis-topman Eddy Duquenne. "We versterken in één klap onze positie in Frankrijk en Nederland en met Luxemburg voegen we geografisch een nieuwe markt toe aan ons portfolio."

Ook de vier Belgische Utopolis-bioscopen zitten in het principeakkoord vervat, maar over dit luik van de overname moet de Belgische mededingingsautoriteit zich nog uitspreken. Kinepolis verwacht voor het einde van het jaar een beslissing. "Wat het Belgische luik betreft, ben ik ervan overtuigd dat we een sterk dossier hebben en heb ik vertrouwen in het oordeel van de mededingingsautoriteit", aldus Duquenne. Financiële informatie over de overname zal Kinepolis vrijgeven na de volledige afronding. (Belga/MVM)

Dat meldt Kinepolis in een persbericht. De bioscoopgroep kondigde in juli een principeakkoord aan over de overname van de groep Utopolis (Utopia SA). Die bezit dertien bioscopen in vier landen. Ondertussen heeft Kinepolis de vijf Nederlandse, drie Luxemburgse, en één Franse bioscoop van Utopolis in handen gekregen. "De overname van Utopolis is een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf en in de realisatie van onze expansiestrategie", stelt Kinepolis-topman Eddy Duquenne. "We versterken in één klap onze positie in Frankrijk en Nederland en met Luxemburg voegen we geografisch een nieuwe markt toe aan ons portfolio." Ook de vier Belgische Utopolis-bioscopen zitten in het principeakkoord vervat, maar over dit luik van de overname moet de Belgische mededingingsautoriteit zich nog uitspreken. Kinepolis verwacht voor het einde van het jaar een beslissing. "Wat het Belgische luik betreft, ben ik ervan overtuigd dat we een sterk dossier hebben en heb ik vertrouwen in het oordeel van de mededingingsautoriteit", aldus Duquenne. Financiële informatie over de overname zal Kinepolis vrijgeven na de volledige afronding. (Belga/MVM)