kernmedicijnen duwen UCB de hoogte in

© Belga

Biofarmabedrijf UCB heeft in 2014 24 procent meer omzet gepuurd uit zijn kernmedicijnen Cimzia (reumatische ontstekingen), Vimpat (epilepsie) en Neupro (Parkinson).

Dankzij de kernmedicijnen steeg de totale omzet met 7 procent tot 3,34 miljard euro. Maar vooral de nettowinst schoot de hoogte in: +37 procent tot 199 miljoen euro, zo deelde het bedrijf vrijdag voorbeurs mee.

De drie geneesmiddelen zijn nu goed voor de helft van de netto-omzet, aldus CEO Jean-Christophe Tellier. Hij is tevreden met de introductie van potentieel nieuwe geneesmiddelen alsook de vooruitgang in de “vroegere pijplijn”. De inkomsten uit het epilepsiemiddel Keppra daalden wel met 7 procent.

“Onze focus op superieure en duurzame waarde voor patiënten leidt ook tot een grotere waarde voor aandeelhouders – in lijn met ons doel om onze rentabiliteit tegen 2018 op het niveau van onze sectorgenoten te krijgen.”

Voor 2015 verwacht UCB een hogere omzet, in een vork van 3,55 tot 3,65 miljard euro. Voor de kernwinst per aandeel is dat 1,9 tot 2,05 euro. De winst van 199 miljoen euro in 2014 geeft omgerekend een kernwinst van 1,69 euro per aandeel. Het dividend wordt met 2 cent verhoogd tot 1,06 euro per aandeel. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content