Dat meldt De Tijd. Er is wel nog het akkoord nodig van de Franse regering, die ook in het kapitaal van Dexia zit.

Wouter Devriendt (niet te verwarren met Groen-politicus Wouter De Vriendt) is bestuurder bij Belfius en adviseur van de regering in financiële zaken. Hij is goed vertrouwd met het Dexia-dossier.

Devriendt is ook lid van de algemene raad van het Hellenic Financial Stability Fund, de instantie die de Griekse banken weer op de rails moet helpen.

De andere kandidaten waren Olivier Hamoir (ex-McKinsey), Bart Pattyn van kredietverzekeraar Coaface en Daniel Thielemans van BNP Paribas Fortis.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd. Er is wel nog het akkoord nodig van de Franse regering, die ook in het kapitaal van Dexia zit.Wouter Devriendt (niet te verwarren met Groen-politicus Wouter De Vriendt) is bestuurder bij Belfius en adviseur van de regering in financiële zaken. Hij is goed vertrouwd met het Dexia-dossier. Devriendt is ook lid van de algemene raad van het Hellenic Financial Stability Fund, de instantie die de Griekse banken weer op de rails moet helpen. De andere kandidaten waren Olivier Hamoir (ex-McKinsey), Bart Pattyn van kredietverzekeraar Coaface en Daniel Thielemans van BNP Paribas Fortis. (Belga/RR)