Doel 1 lag stil sinds eind april 2018 na een lek in de koelwaterleiding. Eind februari gaf de nucleare waakhond FANC groen licht voor de heropstart. De opstart gaat gepaard met een reeks testen, waardoor de centrale in vermogen kan schommelen. Die opstart kan verscheidene dagen duren, aldus een woordvoerster van Electrabel.

Door het heropstraten van Doel 1 leveren nu zes van de zeven Belgische kernreactoren stroom. Half oktober draaide ons land op amper één centrale. Onderhoud en onverwachte problemen zorgden er voor dat de andere kerncentrales onbeschikbaar waren. Daardoor werd gevreesd voor stroomtekorten deze winter. Dat gebeurde uiteindelijk niet, dankzij onder meer invoer van elektriciteit en bijkomende capaciteit van gascentrales. Geleidelijk aan konden de verschillende reactoren weer opstarten.

Vandaag werkt enkel Tihange 2 niet. Er zijn herstellingwerken aan de gang , nadat betonschade werd vastgesteld.

Doel 1 lag stil sinds eind april 2018 na een lek in de koelwaterleiding. Eind februari gaf de nucleare waakhond FANC groen licht voor de heropstart. De opstart gaat gepaard met een reeks testen, waardoor de centrale in vermogen kan schommelen. Die opstart kan verscheidene dagen duren, aldus een woordvoerster van Electrabel.Door het heropstraten van Doel 1 leveren nu zes van de zeven Belgische kernreactoren stroom. Half oktober draaide ons land op amper één centrale. Onderhoud en onverwachte problemen zorgden er voor dat de andere kerncentrales onbeschikbaar waren. Daardoor werd gevreesd voor stroomtekorten deze winter. Dat gebeurde uiteindelijk niet, dankzij onder meer invoer van elektriciteit en bijkomende capaciteit van gascentrales. Geleidelijk aan konden de verschillende reactoren weer opstarten. Vandaag werkt enkel Tihange 2 niet. Er zijn herstellingwerken aan de gang , nadat betonschade werd vastgesteld.