Kellogg Company, het bedrijf uit Battle Creek, Michigan (VS), maakte maandag bekend dat het zijn personeelsbestand - ongeveer 31.000 banen - met 7 procent wil verminderen. De kostprijs daarvan wordt geraamd op 1,2 tot 1,4 miljard dollar (voor belastingen).

Kellogg verwacht door de herstructurering tussen dit jaar en 2018 de kosten structureel met 425 tot 475 miljoen dollar per jaar te verlagen. De maatregel maakt deel uit van het vierjarige besparingsprogramma, 'Project K' genaamd.

Volgens CEO John Bryant is de besparingsronde nodig om 'de investeringen in onze kernmarkten en in opportuniteiten voor toekomstige groei te verhogen'. Kellogg maakte maandag voorts bekend dat de omzet in het derde kwartaal op 3,7 miljard dollar (2,7 miljard euro) is afgeklokt, wat precies zoveel is als een jaar eerder. De nettowinst nam licht toe tot 326 miljoen dollar.

'Geen indicaties van gevolgen voor Pringles Mechelen'

Wat de gevolgen zullen zijn voor de Pringles-chipsfabriek in Mechelen is niet bekend. Vakbonden ABVV en ACV beschikken naar eigen zeggen vooralsnog niet over informatie die erop zou wijzen dat het geplande banenverlies bij Kellogg wereldwijd ook gevolgen zal hebben voor Pringles in Mechelen. "Maar veel wil dat niet zeggen, want onze ervaring met Kellogg is dat ze zeer afwachtend zijn in hun communicatie met de vakbonden", aldus ABVV-secretaris Kris Croonenborghs.

Kellogg werkt momenteel aan een nieuwe productielijn in Mechelen die in totaal 180 banen zou kunnen opleveren. "De eerste aanwervingen daarvoor zijn intussen al gebeurd", aldus Croonenborghs. ACV-secretaris Anne Heremans heeft voorlopig evenmin geruchten opgevangen dat de investeringen in Pringles Mechelen in gevaar zouden zijn of dat er banen zouden sneuvelen. (Belga/BO)

Kellogg Company, het bedrijf uit Battle Creek, Michigan (VS), maakte maandag bekend dat het zijn personeelsbestand - ongeveer 31.000 banen - met 7 procent wil verminderen. De kostprijs daarvan wordt geraamd op 1,2 tot 1,4 miljard dollar (voor belastingen). Kellogg verwacht door de herstructurering tussen dit jaar en 2018 de kosten structureel met 425 tot 475 miljoen dollar per jaar te verlagen. De maatregel maakt deel uit van het vierjarige besparingsprogramma, 'Project K' genaamd. Volgens CEO John Bryant is de besparingsronde nodig om 'de investeringen in onze kernmarkten en in opportuniteiten voor toekomstige groei te verhogen'. Kellogg maakte maandag voorts bekend dat de omzet in het derde kwartaal op 3,7 miljard dollar (2,7 miljard euro) is afgeklokt, wat precies zoveel is als een jaar eerder. De nettowinst nam licht toe tot 326 miljoen dollar. 'Geen indicaties van gevolgen voor Pringles Mechelen'Wat de gevolgen zullen zijn voor de Pringles-chipsfabriek in Mechelen is niet bekend. Vakbonden ABVV en ACV beschikken naar eigen zeggen vooralsnog niet over informatie die erop zou wijzen dat het geplande banenverlies bij Kellogg wereldwijd ook gevolgen zal hebben voor Pringles in Mechelen. "Maar veel wil dat niet zeggen, want onze ervaring met Kellogg is dat ze zeer afwachtend zijn in hun communicatie met de vakbonden", aldus ABVV-secretaris Kris Croonenborghs. Kellogg werkt momenteel aan een nieuwe productielijn in Mechelen die in totaal 180 banen zou kunnen opleveren. "De eerste aanwervingen daarvoor zijn intussen al gebeurd", aldus Croonenborghs. ACV-secretaris Anne Heremans heeft voorlopig evenmin geruchten opgevangen dat de investeringen in Pringles Mechelen in gevaar zouden zijn of dat er banen zouden sneuvelen. (Belga/BO)