De verkoop van KBC Bank Deutschland kadert in de overeenkomst die KBC in 2009 sloot met de Europese Commissie om zich te concentreren op zijn kernmarkten (België en Centraal- en Oost-Europa). De koper is een groep investeerders, die bestaat uit Teacher Retirement System of Texas, Apollo Global Management, Apollo Commercial Real Estate Finance en Grovepoint Capital.

De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, zal voor KBC ongeveer 100 miljoen euro aan kapitaal vrijmaken. 'Ze heeft geen wezenlijke invloed op de financiële resultaten van KBC, maar leidt wel tot een verbetering van de solvabiliteitspositie van KBC met ongeveer 15 basispunten', meldt KBC in een persbericht.

Desinvesteringsprogramma

Sinds eind 2008 heeft KBC al meer dan 20 activiteiten van de hand gedaan, waaronder bankkanaal Centea, verzekeraar Fidea, de Russische Absolut Bank en de privatebankingdivisie KBL European Private Bankers. Dat leidde tot een vermindering van de balans met 40 procent, van 155,3 miljard euro eind 2008 tot 93,3 miljard euro midden 2013, zo bleek bij de voorstelling van de halfjaarcijfers begin augustus.

'Met deze transactie is de uitvoering van het desinvesteringsprogramma dat KBC heeft afgesproken, bijna afgesloten', meldt KBC.

Om het desinvesteringsprogramma volledig af te werken, moeten nog de transacties van KBC Bank Deutschland en de Servische bankdochter KBC Banka afgerond worden en moet nog een koper worden gevonden voor Antwerp Diamond Bank. (Belga/KVDA)

De verkoop van KBC Bank Deutschland kadert in de overeenkomst die KBC in 2009 sloot met de Europese Commissie om zich te concentreren op zijn kernmarkten (België en Centraal- en Oost-Europa). De koper is een groep investeerders, die bestaat uit Teacher Retirement System of Texas, Apollo Global Management, Apollo Commercial Real Estate Finance en Grovepoint Capital. De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, zal voor KBC ongeveer 100 miljoen euro aan kapitaal vrijmaken. 'Ze heeft geen wezenlijke invloed op de financiële resultaten van KBC, maar leidt wel tot een verbetering van de solvabiliteitspositie van KBC met ongeveer 15 basispunten', meldt KBC in een persbericht. Desinvesteringsprogramma Sinds eind 2008 heeft KBC al meer dan 20 activiteiten van de hand gedaan, waaronder bankkanaal Centea, verzekeraar Fidea, de Russische Absolut Bank en de privatebankingdivisie KBL European Private Bankers. Dat leidde tot een vermindering van de balans met 40 procent, van 155,3 miljard euro eind 2008 tot 93,3 miljard euro midden 2013, zo bleek bij de voorstelling van de halfjaarcijfers begin augustus. 'Met deze transactie is de uitvoering van het desinvesteringsprogramma dat KBC heeft afgesproken, bijna afgesloten', meldt KBC. Om het desinvesteringsprogramma volledig af te werken, moeten nog de transacties van KBC Bank Deutschland en de Servische bankdochter KBC Banka afgerond worden en moet nog een koper worden gevonden voor Antwerp Diamond Bank. (Belga/KVDA)