De verkoop heeft een klein positief effect van 13 miljoen euro op het kapitaal van KBC. De impact op de winst- en verliesrekening is "niet relevant", zo meldt KBC donderdag voorbeurs in een persbericht.

KBC Peel Hunt, gevestigd in Londen, staat bekend om zijn expertise in Britse kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven. De verkoop van Peel Hunt kadert in de verkoop van activa die KBC van Europa moet doorvoeren als onderdeel van het herstructureringsprogramma na de ontvangen staatssteun.

Met de overname van Peel Hunt in 2000 voor 218,5 miljoen pond (263 miljoen euro), kreeg KBC voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk. De verkoop van de Britse dochter bleek echter een zware opgave. Het bedrijf werd vorige zomer in de etalage geplaatst, maar geïnteresseerde partijen haakten een na een af.

Een management buy-out was de enige optie die nog was overgebleven, maar dan moest CEO Simon Hayes wel bij externe partijen op zoek naar het nodige kapitaal. Dat bleek niet evident, en vorige maand hing de deal aan een zijden draadje. De deal kreeg nu groen licht van het personeel van Peel Hunt en de externe investeerders die Hayes kon verzamelen.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder en zal waarschijnlijk worden afgerond in de komende maanden.

De verkoop heeft een klein positief effect van 13 miljoen euro op het kapitaal van KBC. De impact op de winst- en verliesrekening is "niet relevant", zo meldt KBC donderdag voorbeurs in een persbericht. KBC Peel Hunt, gevestigd in Londen, staat bekend om zijn expertise in Britse kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven. De verkoop van Peel Hunt kadert in de verkoop van activa die KBC van Europa moet doorvoeren als onderdeel van het herstructureringsprogramma na de ontvangen staatssteun. Met de overname van Peel Hunt in 2000 voor 218,5 miljoen pond (263 miljoen euro), kreeg KBC voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk. De verkoop van de Britse dochter bleek echter een zware opgave. Het bedrijf werd vorige zomer in de etalage geplaatst, maar geïnteresseerde partijen haakten een na een af. Een management buy-out was de enige optie die nog was overgebleven, maar dan moest CEO Simon Hayes wel bij externe partijen op zoek naar het nodige kapitaal. Dat bleek niet evident, en vorige maand hing de deal aan een zijden draadje. De deal kreeg nu groen licht van het personeel van Peel Hunt en de externe investeerders die Hayes kon verzamelen. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder en zal waarschijnlijk worden afgerond in de komende maanden.