Een arbitragecommissie heeft AIG een boete opgelegd van 86,7 miljoen dollar (58 miljoen euro). Die kwam er na een dispuut tussen de Amerikaanse verzekeraar AIG en KBC-dochter Lonsdale over de handel in levensverzekeringspolissen.

Het geschil had te maken met het verzekeren van leningen voor een investeerder die de levensverzekeringspolissen opkocht van oudere mensen, meldt The Wall Street Journal. Daarbij wordt gerekend op een hogere uitkering bij overlijden.

Volgens De Tijd verstrekte Lonsdale leningen voor de aankoop van dergelijke polissen en liet ze zich daarvoor verzekeren bij Lexington Insurance, een onderdeel van AIG. Toen de polissenmarkt tijdens de financiële crisis in elkaar stuikte, vroeg Lonsdale Lexington de verzekering te activeren en een schadevergoeding te betalen. Lexington vond dat verzoek ongegrond omdat een aantal polissen door speculanten was aangegaan.

Uiteindelijk oordeelde de arbitragecommissie dat Lexington Insurance, een onderdeel van AIG, contractbreuk pleegde.

Een arbitragecommissie heeft AIG een boete opgelegd van 86,7 miljoen dollar (58 miljoen euro). Die kwam er na een dispuut tussen de Amerikaanse verzekeraar AIG en KBC-dochter Lonsdale over de handel in levensverzekeringspolissen. Het geschil had te maken met het verzekeren van leningen voor een investeerder die de levensverzekeringspolissen opkocht van oudere mensen, meldt The Wall Street Journal. Daarbij wordt gerekend op een hogere uitkering bij overlijden.Volgens De Tijd verstrekte Lonsdale leningen voor de aankoop van dergelijke polissen en liet ze zich daarvoor verzekeren bij Lexington Insurance, een onderdeel van AIG. Toen de polissenmarkt tijdens de financiële crisis in elkaar stuikte, vroeg Lonsdale Lexington de verzekering te activeren en een schadevergoeding te betalen. Lexington vond dat verzoek ongegrond omdat een aantal polissen door speculanten was aangegaan. Uiteindelijk oordeelde de arbitragecommissie dat Lexington Insurance, een onderdeel van AIG, contractbreuk pleegde.