Behalve de afslanking met 3 leden is het ook de bedoeling om het aantal leden van de raad van bestuur de volgende jaren nog verder te verminderen, blijkt uit een persbericht. In dat verband zijn Paul Borghgraef, Philippe Naert, Charles Van Wymeersch en Hendrik Soete bereid om 'op vrijwillige basis' een jaar voor de vervaldag van hun lopend mandaat af te treden als bestuurder.

De raad van bestuur van KBC heeft maandag ook de Tsjechische advocate Vladimira Papirnik voorgedragen als nieuwe onafhankelijke bestuurder. Daarmee wordt de raad vervrouwelijkt en komt er meer kennis uit de Centraal-Europese markten van KBC. De raad van bestuur van KBC telt met Ghislaine Van Kerckhove op dit moment slechts één vrouw.

Voor wat de Belgische divisie van KBC betreft, gaat Daniel Falque (48) Johan Thijs opvolgen. Falque staat op dit moment aan het hoofd van de Franstalige vleugel CBC. Eerder raakte bekend dat Johan Thijs Jan Vanhevel opvolgt aan het hoofd van KBC Groep.

Daniel Falque startte zijn carrière bij de Belgische verzekeraar De Vaderlandsche, waarna hij In 1991 overstapte naar Deutsche Bank Belgium. Bij DB Belgium werd hij in 2001 lid van de directie. Sinds 1 juli 2009 is hij CEO van CBC Banque.

In een persbericht rekent de huidige topman Jan Vanhevel erop dat Falque zijn succesvolle ervaring zal weten te benutten 'ten voordele van de Belgische retail bank- en verzekeringsactiviteiten in de belangrijkste thuismarkt van KBC-groep.'

De wijzigingen in de raad van bestuur moeten nog worden voorgelegd aan de algemene vergadering van 3 mei. (BO)

Behalve de afslanking met 3 leden is het ook de bedoeling om het aantal leden van de raad van bestuur de volgende jaren nog verder te verminderen, blijkt uit een persbericht. In dat verband zijn Paul Borghgraef, Philippe Naert, Charles Van Wymeersch en Hendrik Soete bereid om 'op vrijwillige basis' een jaar voor de vervaldag van hun lopend mandaat af te treden als bestuurder. De raad van bestuur van KBC heeft maandag ook de Tsjechische advocate Vladimira Papirnik voorgedragen als nieuwe onafhankelijke bestuurder. Daarmee wordt de raad vervrouwelijkt en komt er meer kennis uit de Centraal-Europese markten van KBC. De raad van bestuur van KBC telt met Ghislaine Van Kerckhove op dit moment slechts één vrouw.Voor wat de Belgische divisie van KBC betreft, gaat Daniel Falque (48) Johan Thijs opvolgen. Falque staat op dit moment aan het hoofd van de Franstalige vleugel CBC. Eerder raakte bekend dat Johan Thijs Jan Vanhevel opvolgt aan het hoofd van KBC Groep.Daniel Falque startte zijn carrière bij de Belgische verzekeraar De Vaderlandsche, waarna hij In 1991 overstapte naar Deutsche Bank Belgium. Bij DB Belgium werd hij in 2001 lid van de directie. Sinds 1 juli 2009 is hij CEO van CBC Banque. In een persbericht rekent de huidige topman Jan Vanhevel erop dat Falque zijn succesvolle ervaring zal weten te benutten 'ten voordele van de Belgische retail bank- en verzekeringsactiviteiten in de belangrijkste thuismarkt van KBC-groep.'De wijzigingen in de raad van bestuur moeten nog worden voorgelegd aan de algemene vergadering van 3 mei. (BO)